0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot OL-finaledebut til danske Viktor Bromer i 200 m butterfly

10-08-2016

Danskeren får en sjetteplads i det stjernebesatte løb - Michael Phelps vinder OL-guld for 20. gang.

Af: Nora Thomsen

Én af OL-svømmekonkurrencernes største finaler blev afviklet i tirsdagens finaleafsnit i Olympic Aquatics Stadium, da herrernes finale i 200 m butterfly blev svømmet. Her var nogle af verdens helt store svømmestjerner samlet til en fight af den mest nervepirrende slags.

 

Med i løbet var også Aalborg Svømmeklubs Viktor Bromer, som ved dette OL udelukkende fokuserer på denne ene disciplin og må siges allerede nu at have gjort det virkelig flot med en plads i finalen i selskab med de allerstørste profiler.

I aftenens finale ser danskeren ud til at have et fornuftigt udlæg og formår at følge fint med på de første 150 meter, hvor det for en stund endda ser ud til, at der måske er en dansk/nordisk rekord på vej. Desværre rækker energien ikke hele vejen hjem, hvor et måske alligevel for hurtigt udlæg koster lidt på de sidste meter. Men et absolut godkendt løb af Danmarks OL-debutant, Viktor Bromer, der slutter på en udmærket sjetteplads i tiden 1.55,64 foran den forsvarende verdensmester og europamester, Laszlo Cseh, som ender med at blive nummer syv.

Guldmedaljen går til USA’s Michael Phelps i tiden 1.53,36, der således her får revanche fra OL i London, hvor netop Phelps måtte se sig slået af sydafrikaneren, Chad le Clos, der i aften slutter uden for medaljerækken på fjerdepladsen. Dermed er svømmelegenden fra USA nu indehaver af ikke mindre end 20 OL-guldmedaljer.
Sølv til Japans Masato Sakai i tiden 1.53,40.
Og endelig bronze til Tamas Kenderesi, Ungarn, i tiden 1.53,62.

Oven på løbet udtalte en lidt frustreret Viktor Bromer til DR:

- Jeg ved ikke rigtig. Jeg er hverken rigtig glad eller rigtig skuffet. Man kan sige, at nu er jeg Top 6 i verden og alligevel, så føles det bare ikke rigtig godt. Det er bare ikke mit løb i dag.

For mange måske lidt svært at sætte sig ind i, hvorfor danskeren ikke bare er super glad for en sjetteplads i en OL-debut finale, hvor der er blevet konkurreret med og mod de allerstørste stjerner i verden. Det siger noget om danskerens ambitionsniveau, der måske nok slutter på en udmærket sjetteplads, men idet løbet ikke føles optimalt, og når tiden måske heller ikke blev den ønskede, har svært ved at være helt tilfreds i minutterne efter.   

Set udefra dog et absolut godkendt løb af danske Viktor Bromer, der ikke har flere løb på programmet ved disse Olympiske Lege i Rio.
 

Se alle resultater her: www.rio2016.com/en/swimming-schedule-and-results

 

Fakta om OL-svømmekonkurrencerne
Svømmekonkurrencerne forløber frem til og med lørdag den 13. august. Der svømmes hver dag indledende afsnit klokken 18.00 (dansk tid) og semifinaler/finaler klokken 03.00 (dansk tid).

Detaljeret program, hvor du også kan se, hvornår der er dansk deltagelse, fremgår her.

På FINAs hjemmeside finder du nemt alle informationer om svømmekonkurrencerne: http://fina.org/content/xxxi-olympic-games

Dansk Svømmeunions nyhedssite (SvømmeSport): www.svoem.dk

Facebook:SvømmeSport www.facebook.com/svoem.dk/
Facebook: Danmark til OL www.facebook.com/danmarkol/?fref=ts
Twitter: @svoemDK
 

Pressekontakt under OL

Pressekontakt under OL er Lars Green Bach på mobil: (0055) 21994781153.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at kontakten til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger