0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny dansk mester i dansk damevandpolo

05-06-2016

De danske mestre fra 2015 HSK måtte efter en ubesejret sæson se sig overvundet i sidste periode af finalekampen af det unge hold fra TSK der tog guldet hjem 

Af: Katrine Cohen

Kampen om at stå på toppen er uhyggelig tæt i dansk damevandpolo, og det viste den utrolig spændende finalekamp mellem FYN (der hovedsageligt består af spillere fra Tommerup  svømmeklub og et par spillere fra OSLF) og Hovedstadens Svømmeklub med al tydelighed lørdag eftermiddag i Universitetets Svømmehal.  Sidste år nappede HSK DM-titlen fra de regerende mestre fra Lystrup, og de har været uovervindelige hele denne sæson med sejre over både Lund, TSK og Lystrup. I går skulle det så vise sig, om københavnerne kunne genvinde guldet.

 

Tætte første to perioder

Kampen, der oprindeligt var berammet til at skulle spilles samtidig med herrernes DM-finale næste lørdag d. 11/5 i Kastrup, blev i stedet spillet i Odense, og det var tydeligt, at det var noget der passede fynboerne, der mødte talstærkt op med publikum på 'hjemmebanen'. Det var da også fynboerne, der satte det første mål ind efter at københavnerne havde ramt træværket. Herefter fulgte det slag i slag med mål, da de to hold fulgtes tæt i både 1. og 2. periode, så cifrene var 4-4 ved mellempausen. HSK var konstant en pind foran med TSK som indhenter. Der havde undervejs været en del udvisninger og en del usportslige slåskampe mellem nogle af spillerne, så dommerne måtte mane til besindighed. Det viser, hvor meget der var på spil, og hvor vigitig titlen åbenbart er.

 

Københavnsk overtag

i anden halvdel af kampen fik HSK mere overtag, og udsmidningerne faldt kun til pigerne fra FYN i 3. periode. Perioden endte 2-1 til københavnerne med bla.a. et meget smukt mål lige højre trekant sat ind ude fra ca. 10-12 meter af Karina Bøckhaus, og cifrene var nu 6-5 til HSK, der havde fået lukket effektivt ned for især FYNs Kathrine Greve, der er omdrejningspiller og hovedmålscorer for fynboerne. Dermed gik sidste periode i gang med et lidt overmodigt hold fra København, hvilket snart skulle få følger.

 

Rodet periode

Perioden begyndte dog godt for københavnerne med et straffekast, der blev sat sikkert ind af Karina Bøckhaus på trods af råberi fra FYNs træner på kanten. Kort tid efter fik FYN en mand mere-situation, som resulterede i et mål og det gav dem lidt hul på bylden. 20 sekunder senere blev der dømt straffekast mod HSK, hvilket Kathrine Greve satte sikkert ind. Med fem minutter tilbage var stillingen nu 7-7, og spændingen på lægterne var høj. Også i bassinet var der nerver på spil, og dommerne måtte atter gribe ind over for gemytterne. Atter var FYNs Kathrine Kejser Greve på spil og scorede et hurtigt mål på kontra. Københavnerholdet var nu i opløsning, og det blev ikke bedre af, at først en spiller og derefter målmanden blev vist ud. Lige efter lavede en HSK spiller straffe ved at tage med to hænder i målet ved en fejl, og så var FYN foran 9-7. Med 1,5 minut igen holdt de unge spillere stand og hev sejren hjem. De nye danske mestre er således FYN. Tillykke med mesterskabet.

 


 


Cookieindstillinger