0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

21
Oktober
2020
Svømning - Svømmetider
Klubmesterskab, Nakskov

Nakskov Idrætscenter, svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Modul 7 - Overdommer

30. januar Vejle (Del 1)

 Næste arrangement

22
Oktober
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3604
Hørsholm Svømmehal
24
Oktober
2020
Træner/instruktør
Børn med særlige behov HC20-3607
Korsør Svømmehal
24
Oktober
2020
Dommere
Livredderdommerseminar Liv20-3574
Idrætshøjskolen Bosei

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Ny dansk mester i dansk damevandpolo

    Tags:

05-06-2016

De danske mestre fra 2015 HSK måtte efter en ubesejret sæson se sig overvundet i sidste periode af finalekampen af det unge hold fra TSK der tog guldet hjem 

Af: Katrine Cohen

Kampen om at stå på toppen er uhyggelig tæt i dansk damevandpolo, og det viste den utrolig spændende finalekamp mellem FYN (der hovedsageligt består af spillere fra Tommerup  svømmeklub og et par spillere fra OSLF) og Hovedstadens Svømmeklub med al tydelighed lørdag eftermiddag i Universitetets Svømmehal.  Sidste år nappede HSK DM-titlen fra de regerende mestre fra Lystrup, og de har været uovervindelige hele denne sæson med sejre over både Lund, TSK og Lystrup. I går skulle det så vise sig, om københavnerne kunne genvinde guldet.

 

Tætte første to perioder

Kampen, der oprindeligt var berammet til at skulle spilles samtidig med herrernes DM-finale næste lørdag d. 11/5 i Kastrup, blev i stedet spillet i Odense, og det var tydeligt, at det var noget der passede fynboerne, der mødte talstærkt op med publikum på 'hjemmebanen'. Det var da også fynboerne, der satte det første mål ind efter at københavnerne havde ramt træværket. Herefter fulgte det slag i slag med mål, da de to hold fulgtes tæt i både 1. og 2. periode, så cifrene var 4-4 ved mellempausen. HSK var konstant en pind foran med TSK som indhenter. Der havde undervejs været en del udvisninger og en del usportslige slåskampe mellem nogle af spillerne, så dommerne måtte mane til besindighed. Det viser, hvor meget der var på spil, og hvor vigitig titlen åbenbart er.

 

Københavnsk overtag

i anden halvdel af kampen fik HSK mere overtag, og udsmidningerne faldt kun til pigerne fra FYN i 3. periode. Perioden endte 2-1 til københavnerne med bla.a. et meget smukt mål lige højre trekant sat ind ude fra ca. 10-12 meter af Karina Bøckhaus, og cifrene var nu 6-5 til HSK, der havde fået lukket effektivt ned for især FYNs Kathrine Greve, der er omdrejningspiller og hovedmålscorer for fynboerne. Dermed gik sidste periode i gang med et lidt overmodigt hold fra København, hvilket snart skulle få følger.

 

Rodet periode

Perioden begyndte dog godt for københavnerne med et straffekast, der blev sat sikkert ind af Karina Bøckhaus på trods af råberi fra FYNs træner på kanten. Kort tid efter fik FYN en mand mere-situation, som resulterede i et mål og det gav dem lidt hul på bylden. 20 sekunder senere blev der dømt straffekast mod HSK, hvilket Kathrine Greve satte sikkert ind. Med fem minutter tilbage var stillingen nu 7-7, og spændingen på lægterne var høj. Også i bassinet var der nerver på spil, og dommerne måtte atter gribe ind over for gemytterne. Atter var FYNs Kathrine Kejser Greve på spil og scorede et hurtigt mål på kontra. Københavnerholdet var nu i opløsning, og det blev ikke bedre af, at først en spiller og derefter målmanden blev vist ud. Lige efter lavede en HSK spiller straffe ved at tage med to hænder i målet ved en fejl, og så var FYN foran 9-7. Med 1,5 minut igen holdt de unge spillere stand og hev sejren hjem. De nye danske mestre er således FYN. Tillykke med mesterskabet.