0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sølvmedalje til Mie Ø. Nielsen i 50 m ryg lørdag aften

21-05-2016

Den 19-årige dansker sikrer sig dermed to medaljer ved EM i London.

Af: Nora Thomsen

I tiden 27,77 lykkedes det Aalborgs Mie Ø. Nielsen at vinde sølv i 50 meter rygsvømning lørdag aften ved Europamesterskaberne på langbane i London. Dermed kan danskeren returnere til Danmark efter EM med to flotte medaljer i bagagen, da hun allerede har en guldmedalje i hus fra torsdagens finale på den dobbelte distance.
Eneste svømmer, som Mie ikke kunne hamle op med i aftenens 50 m rygsvømningsfinale, var Francesca Hallsall, England, som i tiden 27,57 både vinder guld og sætter mesterskabsrekord.
Bronzemedaljen svømmes hjem ligeledes af en englænder, Georgia Davies, i tiden 27,87.
Tillykke til Mie Ø. Nielsen med endnu en medalje ved disse mesterskaber, som bringer Danmark op på i alt seks medaljer indtil videre.


Mie Østergaard Nielsen vinder sølv i 50 m rygsvømning lørdag aften ved EM 2016. Foto: Patrick Kraemer.

For 23-årige Viktor Bromer stod den lørdag aften på deltagelse i finalen i 100 m butterfly. Noget overraskende, at Aalborg-svømmeren kvalificerede sig til finalen på denne distance, som ikke er Viktor Bromers primære løb. Men med den flotte personlige rekordtid fredag aften i 52,43 sikrede danskeren sig finalepladsen som nummer otte.
Lørdag aften blev det atter til en ottendeplads for Aalborg-svømmeren i tiden 53,00.
Guldmedaljen blev svømmet hjem af Laszlo Cseh, Ungarn, i mesterskabsrekordtiden 50,86.
Sølv til Polens Konrad Czerniak i tiden 51,22 og endelig bronze til Frankrigs Mendy Metella i 51,70.

Danmark havde endnu en dansker i vandet lørdag aften i London Aquatics Centre, da Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) fra indledende afsnit havde sikret sig en samlet andenplads og dermed semifinaleplads i 50 m fri i tiden 24,98.
I semifinalerne bliver den 28-årige dansker noteret for tiden 24,93 og kan se frem til morgendagens finale på distancen som fjerde hurtigste. Flot kæmpet af Jeanette Ottesen som ikke er 100 procent frisk lørdag. Vi krydser fingre for, at en god nattesøvn er det der skal til for at have danskeren helt klar, når finalen sættes i gang søndag aften.

Lørdag morgen svømmede også Mie Ø. Nielsen indledende 50 m fri. Her noteres danskeren for tiden 25,55, hvilket rækker til en samlet placering som nummer 18.

I morgen, søndag, er sidste konkurrencedag ved EM på langbane. Her har Danmark ikke nogen svømmere i konkurrence i indledende afsnit, men har til gengæld en rigtig spændende finale i vente i damernes 50 m fri, hvor vi glæder os til at følge Jeanette Ottesen.
Damernes 50 m fri finale er første løb på programmet søndag aften, som begynder klokken 17.00 dansk tid. Søndagens indledende afsnit begynder klokken 10.00 dansk tid.

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen kontakter Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte. 

Fakta om EM
Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/
Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger