0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Afhold REMA 1000 AquaCamp i en af

årets ferier.

Se mere her

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

25
Oktober
2020

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Modul 7 - Overdommer

30. januar Vejle (Del 1)

 Næste arrangement

25
Oktober
2020
Officials
WinGrodan 1 OMG20-3627
Holbæk Svømme Klub
29
Oktober
2020
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion off20-3609
Durup Svømmehal (Aflyst)
31
Oktober
2020
Træner/instruktør
Svømningens Grundudd. Weekend 2 af 2 SG20-3423
Danhostel Kalundborg Vandrerhjem

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Guldmedalje til Rikke Møller Pedersen og sølvmedalje til Jeanette Ottesen

    Tags:

20-05-2016

De to podieplaceringer bringer Danmark op på hele fem EM-medaljer.

Af: Anna Birkbak

Det lykkedes her til aften Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) at genvinde sin titel som europamester på 200 brystsvømning fra EM Langbane i 2014. I finalen på favoritdisciplinen 200 brystsvømning satte Rikke alle konkurrenterne til vægs og svømmede sig til en velfortjent guldmedalje i tiden 2.21.69. Vi skal over et år tilbage for at finde ligeså hurtige tider fra brystsvømmeren, og selvom Rikke er indehaver af verdensrekorden på 2.19.11, så var det alligevel en stolt og tilfreds vinder, der trådte op på podiets øverste skammel i London Aquatics Center. Resultatet lover derfor godt frem mod OL i Rio om få måneder.

 

Dermed har Danmark fået sin anden europamester på blot to dage, idet Mie Ø. Nielsen også fik guldet om halsen efter en suveræn finale på 100 rygsvømning i går aftes.

 

Medaljehøsten stoppede dog ikke her, for kort tid efter svømmede Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) mere metal hjem til Danmark på distancen 100 butterfly. I tiden 56.83 sikrede sprinteren sig mesterskabernes anden sølvmedalje, og ligesom på den halve distance var overmanden endnu en gang svenske Sarah Sjöström, der tager guldet i 55.89. Jeanette har ifølge landstræner Nick Juba dagen igennem døjet med forkølelse, og hun kan derfor være fint tilfreds med andenpladsen og den skarpe tid, som nærmer sig Jeanettes bedste niveau.

 

Med Jeanettes anden sølvmedalje er Danmark altså oppe på samlet fem EM-medaljer. Stort tillykke til begge piger.

 

Det har herudover været endnu en travl aften for det danske hold, der er flot repræsenteret i fredagens finaleafsnit. Således kunne vi først på aftenen følge både Søren Dahl (Herlev Svømning/USA) og Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) i semifinalen på 100 butterfly. Efter at have haft hurtigste tid i morges svømmer Søren Dahl en smule langsommere her til aften og slutter som samlet nummer 14 i tiden 52.99. Efterfølgende giver Søren, der er OL-kvalificeret på 4x200 fri for herrer, udtryk for at være fint tilfreds med løbet, der giver ham uvurderlig erfaring frem mod Rio.

 

Derimod var gårsdagens sølvmedaljetager på den dobbelte distance, Viktor Bromer, særdeles godt svømmede i semifinalen. Han formår at veksle en ny personlig rekordtid på 52.43 til en finaleplads i morgendagens afsnit med det lidt overraskende resultat, der selv kom bag på Viktor. Han ser derfor meget frem til at forlænge sit program med endnu en dag og at prøve kræfter med en sprintfinale – noget han ikke har prøvet før.

 

Aftenens sidste løb stod Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub) for. I semfinalen på 50 rygsvømning beviste Mie, at hendes guldmedalje på 100-meteren torsdag aften ikke var grebet ud af den blå luft, og hun kvalificerer sig dermed til finalen i morgen aften i hurtigste tid. 27.73 er blot 10/100 fra Mies egen danske og nordiske rekord, så der er i den grad lagt op til et spændende løb lørdag aften.

 

I morgen formiddag venter et kort indledende heat, hvor vi har både Jeanette Ottesen og Mie Ø. Nielsen på startlisten i 50 frisvømning, hvilken forhåbentlig kaster en semifinale af sig. Om aftenen kan vi som sagt se frem til to spændende finaler i hhv. 100 butterfly for herrer med deltagelse af Viktor Bromer og 50 rygsvømning for damer med Mie Ø. Nielsen.


For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.


Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen kontakter Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte.

 

Fakta om EM
De kommende to dage, lørdag og søndag, svømmes der indledende afsnit kl. 10.00 og finaleafsnit kl. 17.00 dansk tid.

 

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her.
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/
Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her.  

 

Venlig hilsen – Best regards
Dansk Svømmeunion – Danish Swimming Federation
Idrættens Hus - Brøndby Stadion 20 - 2605 Brøndby