0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Guldmedalje til Mie Ø. Nielsen og sølvmedalje til Viktor Bromer ved EM i London

19-05-2016

De to svømmere vandt på fjerdedagen af EM hhv. guld i 100 m ryg og sølv i 200 m butterfly. 

Af: Nora Thomsen

Mie Østergaard Nielsen (Aalborg Svømmeklub) kunne med en meget stærk præstation og ny dansk, nordisk og europæisk mesterskabsrekord sikre den anden danske medalje ved mesterskaberne i det olympiske bassin i London. I et opgør med det ungarske svømmefænomen Katinka Hosszu satte Mie tingene på plads og sikrede sig europamesterskabet med tiden 0.58,73.     
En fantastisk flot og intens finale med svømning på absolut højeste niveau, og hvor Mie med et udlæg under europarekorden på de første 50 m fik skabt et afgørende forspring.
Tillykke til danske Mie Østergaard Nielsen med et velfortjent europamesterskab.


En smilende nykåret dansk europamester i 100 m rygsvømning. Foto: Patrick Kraemer. 

I minutterne efter var Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) i 200 m butterfly ude mod en meget stærk svømmende Laszlo Cseh – også fra Ungarn. Viktor vandt med tiden 1.55,35 sølvmedalje i favoritdisciplinen tæt forfulgt af en anden ungarer Tamas Kenderesi, der sluttede lige bagefter i tiden 1.55,39. En stærk fight af Viktor på løbets sidste meter sikrede ham sølvet. Laszlo Cseh vandt disciplinen med tiden 1.52,91, der samtidig er ny europæisk mesterskabsrekord.


Også danske Viktor Bromer kunne fejre en medaljesejr torsdag aften ved EM i London. Sølv i 200 m butterfly.
Foto: Patrick Kraemer.

I damernes indledende 100 m butterfly torsdag morgen lykkedes det for både Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og for Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC), at svømme sig videre til semifinalerne henholdsvis i tiden 57,86 og 59,26. Jeanette går videre til semifinalerne på en samlet andenplads, mens Emilie er med videre som samlet nummer 12.
Jeanette Ottesen vinder klart sin semifinale og fastholdet en samlet placering som nummer to med tiden 57,38. Hun sikrer sig derved en plads i finalen i morgen aften fredag. Også Emilie Beckmann lykkedes med at fastholde sin placering som samlet nummer 12 fra de indledende heats. Emilie forbedrer med tiden 0.59,07 sin personlige rekord fra Danish Open 2016 med 6/100 sekunder. En god præstation af debutanten fra Tune.

Også Rikke Møller Pedersen (Holbæk Svømmeklub/NTC) var i dag i konkurrence i det olympiske svømmebassin i London Aquatics Centre. Rikke er i London alene for at svømme hendes favoritdisciplin 200 m brystsvømning, og med en indledende tid på 2.25,90 var Rikke tredjehurtigste efter de indledende heats. Hun svømmede sig dermed sikkert videre til semifinalerne, og her til aften svømmede Rikke sig videre til morgendagens finale, da hun med tiden 2.24,10 vandt sit semifinaleheat og fastholdte en samlet placering som nummer tre. Vi kan dermed se frem til en spændende 200 m brystsvømnings-finale i morgen aften, fredag, med en stærk dansk aktør på rollelisten.

Endelig svømmede Anton Ørskov Ipsen i formiddagens indledende afsnit 800 m fri i tiden 08.03,37, hvilket rækker til en samlet placering som nummer 20 for svømmeren fra Sigma Swim Birkerød/USA.

For yderligere information kan sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, kontaktes på mobil: 29 20 61 60.
Dansk Svømmeunion henstiller til, at pressen kontakter Lars Green Bach for interviews med svømmerne og således undlader at kontakte svømmerne direkte. 

Fakta om EM
Hver dag svømmes der indledende afsnit klokken 11.00 (dansk tid) – dog klokken 10.00 lørdag og søndag (dansk tid). Finaleafsnittene begynder hver dag klokken 19.00 (dansk tid) – dog klokken 17.00 lørdag og søndag (dansk tid).

Detaljeret program for de danske svømmere fremgår her
Officiel eventside: http://euroaquatics2016.london/
Resultater vil fremgå her.
Livestreaming på den officielle eventside kan følges her.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger