0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord - på vegne af Vejle Svømmeklub Triton: En stor personlighed er gået bort

17-05-2016

Lars Nielsen var involveret i dansk svømning hele sit liv. Han gjorde en stor forskel for klubben.

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion har valgt at bringe Vejle Svømmeklub Tritons smukke mindeord om Lars Nielsen.

Lars Nielsen – navnet er kendt overalt i dansk svømning – i Dansk Svømmeunion – blandt overdommerne – blandt trænerne og klubfolket – og, ikke mindst, blandt rigtig mange svømmere rundt omkring!


Lars Nielsen var en del af dansk svømning i næsten 40 år, siden han som blot 7-årig startede i Vejle Svømmeklub Tritons svømmeskole. Han tog hele turen gennem konkurrencesvømningen over trænergerningen til udvalgs- og bestyrelsesarbejde, og sad endda som formand for Vejle Svømmeklub Triton i 2 år.

Han nåede rigtig meget i svømmeverdenen, men Lars blev kun 45 år. Han gik bort alt for tidligt, og han efterlader sine pårørende og hele svømmeklubben med et stort savn. Men han står også stærkt i vores erindring.


Lars Nielsen i sit rette element. Foto: Vejle Svømmeklub Triton.
 

Lars var indbegrebet af en foreningsfrivillig. Ved siden af et fuldtidsarbejde som IT-konsulent, brugte han næsten alle sine vågne timer i og omkring svømmeklubben. Han havde også andre fritidsinteresser, og især Triangle Razorbacks nød også stor glæde af hans enorme engagement og energi.

I Vejle Svømmeklub Triton var Lars altid klar til at ”gå det ekstra skridt” for at gøre det nødvendige, så alle fik, hvad de kom efter, uanset om det var svømmerne, forældrene, de frivillige eller kollegerne blandt klubbens ansatte. Han havde både humor og kant, og vi er mange, der har oplevet både det store grin sammen med Lars og det sunde temperament, som også lurede under overfladen. Lars var nemlig en frivillig, som havde en mening om og en mening med, det han gjorde. Og han var altid klar til både at lave sjov og til at stå fast på sine holdninger i forhold til svømningen.


Som træner – senest for klubbens K3-hold i Konkurrenceafdelingen – var Lars utroligt populær. Han havde et rigtig godt tag på de små svømmere, som oplevede ham både som streng træner og som hjælpende og trøstende ”onkel”. Han skabte en rigtig god stemning, og han havde sine egne små tricks til at få svømmerne til at yde lidt ekstra. Alle, der har haft Lars som træner, kender til Lars-opvarmninger og Lars-serier/konkurrencer, og han har hjulpet rigtig mange børn og unge i gang med en karriere som konkurrencesvømmere.


Lars havde rigtig mange kræfter og gjorde igennem hele sit liv en kæmpe indsats. Han var selvfølgelig uddannet overdommer, og i den rolle har han ledet et hav af stævner. Han var også aktiv i Dansk Svømmeunion på generalforsamlinger, områdemøder og hvad der nu ellers var af aktiviteter. Han havde klare meninger om, hvordan dansk svømning burde organiseres og drives, og gav udtryk for dem.
 

Det mest markante ved Lars var, at han altid var klar til at gøre en indsats og påvirke, hvor han kunne. Det gav ham en lang årrække som bestyrelsesmedlem i klubben, nærmere bestemt 27 år! Han var en rigtig god samarbejdspartner for de øvrige bestyrelsesmedlemmer, da han havde en meget stor viden om organisationsarbejde og svømning og et meget stort netværk, som han gerne delte ud af.

Han bestred stort set alle poster i bestyrelsen. Han var næstformand for klubben i flere omgange, og han var som skrevet tidligere formand for klubben i 2 år. Desuden sad han i alle udvalg, senest Svømmeskoleudvalget, som han var formand for indtil sin død. I Svømmeskoleudvalget var han med til at starte nye og spændende aktiviteter op, som fx skolesvømning for Vejles skoler og AquaCamps, som er en sommersvømmeskole for børn. Sådan var Lars – en mand med mange ideer og med lyst til at føre dem ud i livet. Det havde klubben gavn af i mange år.


Lars var en menneske med et stort hjerte for børn og unge, med et rummeligt og venligt sind, som gjorde stort indtryk på de mennesker, som han kom i kontakt med. Han efterlader os alle med et stort tomrum, som det vil tage tid at få fyldt ud. Men det skal fyldes ud med alle de gode minder om Lars og hans gerning i klubben.
 

Lars var i særklasse en fremragende repræsentant for Vejle Svømmeklub Triton, og han fortjente i den grad at blive æresmedlem for klubben, hvilket skete på generalforsamlingen i 2015.

Lars – du er savnet – du vil blive husket – æret være dit minde!!!

 

På hele klubbens vegne

 

Ivan Kristian Pedersen

Formand, Vejle Svømmeklub Triton