0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Pia Holmen udpeget af Kulturministeriet til post i Team Danmarks bestyrelse

13-05-2016

Ialt tre nye personer er udpeget til at indgå i Team Danmarks bestyrelse. 

Af: Nora Thomsen

Kulturminister Bertel Haarder har udpeget tre nye bestyrelsesmedlemmer for perioden 1. juni 2016 til 31. maj 2020 - heriblandt Dansk Svømmeunions direktør Pia Holmen. Derudover er udpeget elitesejler Susanne Ward og erhvervsmanden Poul Sand. Endvidere har ministeren genudpeget Overborgmester Frank Jensen til formand for Team Danmarks bestyrelse for samme periode.


Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, vil i de
kommende fire år indgå i Team Danmarks bestyrelse.


Nedenfor fremgår uddrag af en pressemeddelelse udsendt fredag af Team Danmark:

Kulturminister Bertel Haarder siger:
- Team Danmarks elite- og talentarbejde er en hjørnesten i dansk idræt, og uden Team Danmark ville vi ikke have de samme gode forudsætninger for at udvikle vores idrætstalenter. Jeg er rigtig glad for, at Poul Sand, Susanne Ward og Pia Holmen går ind i Team Danmarks bestyrelse. De tre nye medlemmer kan bidrage med stor indsigt i idrætslivet såvel som erhvervslivet, og jeg er sikker på, at de bliver en gevinst for Team Danmarks bestyrelse. Jeg er også glad for, at Frank Jensen har sagt ja til at tage 4 år mere i spidsen for dansk idræts elite- og talentarbejde som formand for bestyrelsen. Jeg er sikker på, at den nye bestyrelse vil være med til at sikre den fortsatte gode udvikling af Team Danmark og elitesporten i Danmark. Og så vil jeg gerne takke de afgående medlemmer for deres indsats i Team Danmarks bestyrelse.
 
- Dansk eliteidræt står stærkt i øjeblikket, og det skal vi bruge som afsæt til forsat at udvikle eliteidrætten herhjemme. Team Danmark har ansvaret for at koordinere og udvikle dansk eliteidræt, og vi ser meget frem til at give vores bidrag til, at vi både på kort og lang sigt kan fastholde Danmarks imponerende position på verdensranglisten for mindre nationer, lyder det i en fælles udtalelse fra de nye bestyrelsesmedlemmer.
 
Overborgsmester Frank Jensen er glad for, at nu får lov til at forsætte arbejdet at udvikle dansk eliteidræt, så vi også i fremtiden kan samles om de store danske sportspræstationer.

- Kampen om medaljer i international elitesport bliver stadig hårdere. Det betyder, at vi skal blive endnu dygtigere til at udvikle den skarpeste viden, innovere og finde ressourcer, hvor vi i fællesskab kan løfte dansk eliteidræt. Det kræver et langsigtet strategisk arbejde, som jeg synes er utrolig spændende. En af de helt store styrker ved dansk eliteidræt er, at Team Danmarks arbejde ikke kun handler om medaljer. Udviklingen af den enkelte eliteudøver sker på en samfundsmæssigt og socialt forsvarlig måde, og det er en tilgang, jeg gerne vil værne om, og arbejde på at skabe endnu bedre rammer for atleterne, siger Frank Jensen.
 
Med beskikkelsen af de nye bestyrelsesmedlemmer tager bestyrelsen afsked med tidligere håndboldspiller Camilla Andersen, professor i idræt Else Trangbæk og major Niels Chr. Levin Hansen.

Team Danmarks bestyrelse består pr. 1. juni 2016 af følgende medlemmer:
Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune
Britta Riis, direktør i Dyrenes Beskyttelse
Ulrik Wilbek, sportschef i Dansk Håndboldforbund
Susanne Bach Bager, oberst og formand for Dansk Militært Idrætsforbund
Flemming Knudsen, formand for Dansk Gymnastik Forbund
Susanne Ward, tidligere elitesejler og formand for Aktivkomiteen
Poul Sand, erhvervsmand samt bestyrelsesmedlem og -formand
Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.
 
Fakta om Team Danmark:
Team Danmark er en offentlig selvejende institution under Kulturministeriet, som har til formål at udvikle og koordinere dansk eliteidræt på en socialt og samfundsmæssigt forsvarlig måde. I henhold til lov om eliteidræt udpeger kulturministeren og DIF hver fire medlemmer af Team Danmarks bestyrelse og sammensætter dermed i fællesskab Team Danmarks øverste ledelse.


 


Cookieindstillinger