0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Søren Korbo hædret med æresmedlemskab i det europæiske svømmeforbund LEN

12-05-2016

Det er første gang at en dansker bliver æresmedlem i LEN. En flot anerkendelse.

Af: Nora Thomsen

I forbindelse med den netop afholdte LEN-kongres i London blev danske Søren Korbo hædret for flere årtiers frivillig indsats for europæisk svømning og modtog i den forbindelse et æresmedlemskab i det europæiske svømmeforbund LEN.


Tre nyudnævnte LEN-æresmedlemmer: (fra højre) Søren Korbo, Ray Kendal (Irland, nyt æresmedlem - sekretær for LENs Svømme Komité), Paolo Barelli (Italien - LEN-præsident) og yderst til venstre Haluk Tourgali (Tyrkiet, nyt æresmedlem - tidligere formand for LENs Vandpolo Komité). Foto: Deep Bluemedia.

Er man involveret i europæisk svømning og færdes i det politiske miljø i LEN-regi kommer man ikke uden om navnet Søren Korbo. Det kan ikke være anderledes, når man har viet flere årtiers fritid til arbejdet inden for europæisk svømning.
Søren Korbos interesse og involvering har gennem årene dækket flere aspekter af svømmesporten. Det fremgår hurtigt, når man lader øjnene løbe ned over Søren Korbos C.V. i LEN-regi.

Det er nok ikke for meget sagt at kalde LENs ”Technical Swimming Committee” for Søren Korbos hjemmebane. Her har danskeren været med i forskellige roller lige siden 1990. Fra 1990 og to år frem var Søren menigt medlem af komiteen. Men efter blot to år blev Søren sekretær for samme komite. Og endelig i 1998 indtog Søren Korbo posten som formand for komiteen – en ansvarsfuld post, som han har varetaget flot lige frem til i år, hvor han har valgt at stoppe. 18 år som formand for LENs Tekniske Svømmekomite. Ingen anden person har udfyldt denne post i så mange år og altid har Søren Korbo arbejdet benhårdt og dedikeret med at udvikle europæisk svømning til gavn og glæde for både atleter, publikum, presse og TV.

Introduktionen af LEN Rankings og et LEN electronic Entry System i 2009 var også noget, som Søren Korbo var meget involveret i. Hertil har Søren Korbo været med til at indføre såkaldte LEN TSC Fora tilbage i 2004, hvor kommunikationen mellem LENs Tekniske Svømmekomité og trænere/holdledere kom i fokus.
Også uddannelse af trænere har ligget Søren Korbo på sinde. Derfor var han da også med til at indføre træner clinics i forbindelse med LENs mesterskaber år tilbage. Senere rettede Søren Korbo ligeledes sin interesse mod mere uddannelse til officials. Interessen for alle aspekter af europæisk svømning har været enorm og Søren Korbo kunne da heller ikke lade være med at involvere sig i udviklingen af LENs Learn to Swim seminar tilbage i 2011.

Allerede i 2002 modtog Søren Korbo LENs guldnål.

Med et LEN-æresmedlemskab nu i 2016 har Søren Korbo modtaget LENs vel nok største anerkendelse for mange års arbejde indenfor en sport, hvor overlæggeren altid sættes højt og hvor selv de mindste detaljer skal være på plads.

Dansk Svømmeunion ønsker Søren Korbo et stort tillykke med hædren, som kun få oplever at modtage. Søren Korbo har om nogen fortjent denne hæder.

Dansk Svømmeunion