0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk Svømmeunion atter certificeret som Grønt Forbund

04-05-2016

Certificeringen løber fra 2016 til og med 2017.

Af: Caroline Kleemann

Dansk Svømmeunion (SVØM) erkender, at vi som organisation med over 180.000 medlemmer bør arbejde for at fremme medlemmernes hensyntagen til miljøet og naturen i det aktiviteter, der i større eller mindre grad involverer SVØM. Dette kan også gælde selvorganiserede svømmere, som for eksempel åbent-vand svømmere.
Derfor har Dansk Svømmeunion igen i år ansøgt Danmarks Idræts Forbund om at blive Grønt Forbund, og har netop modtaget certificeringen.

Certificeringen er opnået som følge af flere indsatser, som nævnt nedenfor:

 

  • SVØM arbejder for at alle brugere af åbent-vand skal agere miljømæssigt forsvarligt i naturen. SVØM arbejder derfor løbende med at vejlede nuværende og kommende brugere om, hvordan de bedst muligt passer på naturen og miljøet – dette gælder især omkring havbaner og andre oplagte havsvømnings områder.
  • Som led i SVØM’s åbent-vand arrangementer, arbejder SVØM løbende på at forbedre hensynet til miljøet ved at finde miljøvenlige løsninger på drikkevand, mindske brugen af sikkerhedsbåde (motordrevne både) og i stedet bruge rescue boards eller Stand-up paddle boards. Derudover sorteres skrald og affald efter eventafholdelse.
  • SVØM arbejder desuden på at mindske brugen af kemikalier i svømmehaller ved at opfordre alle til at tage et bad, inden de går i bassinet.
  • Svømmere og andre brugere af svømmehaller opfordres desuden til at spare på vandet både med hensyn til bad og drikke.
  • I forbindelse med kørsel til og fra stævner, kurser og andre arrangementer under SVØM, opfordres deltagere til samkørsel. Dette gælder både ansatte og frivillige.

 

Vi ser frem mod de næste to år som Grønt Forbund og håber klubberne vil være med til at bakke op om at skåne miljøet så meget det er muligt.

 

For yderligere information, kontakt:

Caroline Kleemann Falster, ck@svoem.dk, mobil: 61 12 81 87


 


Cookieindstillinger