0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Spirende samarbejde i Øresundsregionen

26-04-2016

LUGI i Lund er en hurtigt voksende vandpoloklub, der ofte tager initiativ til samarbejde på tværs af Øresund. 

Af: Katrine Cohen

I 2011 havde den svenske klub LUGI blot 9 medlemmer. I dag fem år senere er klubben vokset eksplosivt til 70 medlemmer, hvoraf ca. en tredjedel er piger/kvinder. Herreholdet spiller i øjeblikket med i kvalifikationen til Allsvenskan og dameholdet spiller med i den danske 1. division for damer. Klubben er nået langt på kort tid. 

 

 

Succesen er blandt andet opnået ved at være åben over for samarbejde med andre klubber, og i særdeleshed med københavnske klubber. Vandpolo er ligesom i Danmark en meget lille sport, der er domineret af få store klubber. Men modsat Danmark kæmper svenskerne med store afstande, og de fleste klubber findes omkring Stockholm. Det gør det ekstra svært for en klub i Sydsverige at blive en succes.

 Men LUGI har gjort det med benhårdt arbejde og med en åben tilgang. Det har betydet, at især de københavnske klubber har nydt godt af et samarbejde med klubben på den anden side af sundet. Og i søndags var det atter tid til en sammenkomst for danskerne og svenskerne på flere niveauer. LUGIs herrehold havde nemlig inviteret KVIK's 1. divisions herrer på besøg, og dameholdet havde inviteret 2. divisionsholdet Mermates over også. Det blev til et par gode timer i vandet med efterfølgende socialt arrangement.