0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mie Ø. Nielsen kåret som Årets Damesvømmer ved Dansk Svømme Award 2016

19-04-2016

Aalborg-svømmeren modtog den fornemme pris i Cirkusbygningen tirsdag aften.

Af: Anna Birkbak

Aalborg-svømmeren modtog her til aften den fornemme pris i Cirkusbygningen, hvor også vinderne af Talentprisen, Officialprisen samt Årets Klub blev afsløret.

 

Det var en storsmilende Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub), der under klapsalver fra Cirkusbygningens festsal blev kåret som Årets Damesvømmer ved Dansk Svømme Award 2016.

 

Europamesteren i 100 m rygsvømning fik overrakt prisen af Mette Sørensen fra Dansk Svømmeunions sponsor, Holstebro RejseCenter. Mie Ø. Nielsen benyttede lejligheden til at fremhæve det stærke felt, hun var oppe imod:

 

- Det havde jeg ikke regnet med! Når man er oppe imod rigtigt gode piger, som dem der var nominerede, så regner man ikke med at vinde. Jeg er lidt i chok, tror jeg. Jeg synes, det er fedt, at folk har stemt på mig som årets damesvømmer. Jeg drømmer om at komme hjem med medaljer til Danmark, og det er lige meget hvilken farve, den er! Bare jeg får noget metal med hjem, slutter Mie Ø. Nielsen af.

 

Den 19-årige svømmer vinder prisen som Årets Damesvømmer for sin bronzemedalje ved VM 2015 i disciplinen 100 m rygsvømning samt en femteplads i 50 m rygsvømning. Mie beviste igennem hele 2015, at hun er blandt favoritterne, når der svømmes OL i Rio. Til daglig træner Mie i Aalborg Svømmeklub under cheftræner Eyleifur Jóhannesson, der tidligere i aften vandt prisen som Årets Træner.

 


Mie Østergaard Nielsen interviewes på scenen i Cirkusbygningen oven på modtagelsen af prisen Årets Damesvømmer 2016. Foto: Stanko Lugonja. 
 

Et ekstraordinært talent fra AGF Svømning

Også Talentprisen blev uddelt tirsdag aften i Cirkusbygningen. Det gælder for denne pris, at et fagligt udvalg har kåret en vinder udelukkende på baggrund af de indkomne indstillinger.

 

Modtageren af Talentprisen blev Tobias B. Bjerg fra AGF Svømning, der i løbet af det sidste år har udvist et ekstraordinært stort talent i sin svømning. Tobias havde sit sportslige gennembrud i 2015, såvel nationalt som internationalt.

 

Den unge aarhusianer vandt en bronzemedalje i disciplinen 50 m brystsvømning ved de Europæiske Mesterskaber for juniorer i Aserbajdsjan sidste år. Derudover har Tobias B. Bjerg allerede som juniorsvømmer slået en stribe af de danske seniorrekorder i brystsvømning.

 

Til at overrække prisen var direktør for Dansk Svømmeunions sponsor, Alm. Brand Bank, Michael Iversen, der fremhævede Tobias' gudsbenådede konkurrencegen, som har bragt ham de store resultater det seneste år. Men Michael Iversen lagde også vægt på Tobias' store hjerte, og at brystsvømmeren er meget afholdt i svømmeverdenen.

 

- Det er jo helt ufatteligt dejligt og fuldstændig fantastisk, det her, det havde jeg ikke regnet med. Mange tak for prisen. Det er kun, hvad man kan drømme om, når man får at vide, at man er Danmarks næste store talent. Det giver jo kun mere mod på at gøre det endnu bedre, og jeg vil sigte efter at bringe noget guld hjem til Danmark, slutter Tobias Bjerg af.

 


Tobias Bjerg var meget overrasket over at modtage Talentprisen ved Dansk Svømme Award. Foto: Stanko Lugonja.

 

Uundværlige kræfter på bassinkanten

Herefter skulle Officialprisen kåres, og også her har et udvalg besluttet, om man kunne finde en værdig prismodtager blandt indstillingerne.

 

Vinderen af Officialprisen blev Allan Thorup Svenningsen, som gennem en lang årrække har ydet en stor og uundværlig indsats på bassinkanten rundt omkring i de danske svømmehaller.

 

Allan har siden 2007 fungeret som overdommmer ved talrige stævner, og han fremhæves som en ægte, dedikeret official, der leverer et solidt og altid helhjertet stykke arbejde, når der er brug for ham.

 

- Jeg er meget overrasket, siger Allan Thorup Svenningsen. Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige. Jeg synes, det er en stor ære at få sådan en pris.

 


En glad Allan Svenningsen takker for modtagelsen af Officialprisen tirsdag aften. Foto: Stanko Lugonja.

 

Samfundsmæssigt engagement styrker integrationen i Hobro

Hobro Svømmeklub løb herefter med prisen som Årets Klub, en pris klubben modtager for sit store integrationsarbejde i kommunen.

 

Hobro Svømmeklubs svømmeundervisning for flygtninge løfter en stor samfundsmæssig opgave, hvor de frivillige yder en kæmpe indsats for at skabe rammerne om det sociale ansvar, som klubben med stort engagement påtager sig.

 

Det var klubchef for Hobro Svømmeklub, Christian Johnson, som på vegne af klubben modtog prisen:

 

- Kære SvømmeDanmark, der er brug for, at vi lærer de nye børn at svømme og passe på sig selv. Den store gruppe af frivillige og trænere i Hobro Svømmeklub har startet tre hold for flygtningebørn, og første gang var alt kaos, og mange havde aldrig været i en svømmehal før. Nu er der 67 flygtninge i Hobro Svømmeklub. Så kære SvømmeDanmark: Lad os gå forrest og invitere de nye indenfor, der er plads til alle, og vi binder folk sammen på tværs af kulturer. Tusind tak for de mange stemmer, og fordi I derude lagde mærke til vores arbejde, slutter Christian Johnson af.

 


Klubchef i Hobro Svømmeklub, Christian Johnson, modtog på vegne af Hobro Svømmeklub Dansk Svømme Awards pris Årets Klub. Her omgivet af en masse svømmere fra klubben. Foto: Stanko Lugonja.

 

Første awardshow for dansk svømmesport

Dansk Svømme Award er det første show af sin slags for dansk svømmesport. Det er blevet til i et samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Dansk Svømmetræner Sammenslutning og Copenhagen Event Company.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger