0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vandpolo-Danmark vært ved EU Nations Cup 2016

21-03-2016

Det danske U17 landshold for piger skal i ilden på hjemmebane, når Danmark er vært ved den prestigefyldte EU Nations Cup 2016 U17 women d. 1.-3.- april.

Af: Katrine Cohen

Universitetets svømmehal iklædt danske flag og farver danner rammen om en festlig vandpoloweekend, når de danske U17 piger skal forsvare nationens ære ved det uofficielle B-EM.

 

Revanche på hjemmebane

De danske U17 piger deltog sidste sommer i den samme turnering, da Tjekkiet var værter ved EU Nations Cup i Prag. Der blev resultatet en beskeden 9. plads. Der er nu mulighed for at tage revanche, når holdet igen står over for nogle af de samme nationer.

 

 

Ambitionen er top 4

Danmark spiller i den indledende pulje mod England, Malta og Wales, og det er en klar ambition at gå videre fra puljen til placeringskampene og få en placering i top 4. Landstræner Søren Elmstrøm gør sig store forhåbninger om resultaterne. ”Det er det samme hold, som spillede EU Nations Cup i 2015. Pigerne har haft næsten et år mere til at spille og vokse sammen. Holdet spillede i oktober en bragende god turnering til North Sea Cup, hvor de vandt sølv. Vi venter os meget af holdet til EU nations Cup 2016.”

 

EM for B-nationer

Turneringen EU Nations Cup bliver ofte kaldt det uofficielle B-EM for vandpolo. Turneringen blev i 2010 til i et samarbejde mellem bl.a. Danmark, Irland, Schweiz og Tjekkiet, der alle er faste deltagere. Kongstanken bag turneringen er et åbent samarbejde for alle nationer for at få spillet så meget vandpolo som muligt. Turneringssamarbejdet har været så stor en succes, at A-hold som England og Sydafrika nu deltager, og antallet af hold er udvidet fra de oprindelige 6 til 10-12 nationer per turnering. Turneringen afvikles en gang om året på både junior- og seniorsiden.

 

EU Nations Cup U17 Women 2016 spilles d. 1.-3. april 2016 i Universitetets svømmehal i Odense. Programmet ses på næste side. Der er gratis adgang begge dage. Se yderligere information på https://www.facebook.com/events/1698960516984403/permalink/1704139279799860/

 

For yderligere information kontakt venligst

Presseansvarlig Katrine Reedtz Cohen

Mobil 2696 8833

Mail katrine.cohen@gmail.com

Landstræner Søren Elmstrøm telefon 2249 5016

 

 

 

Deltagende nationer:

Pulje 1

Danmark

Malta

England

Wales

 

Pulje 2

Sydafrika

Schweitz

Irland

Tjekkiet

 

Website: http://www.svoem.org/Discipliner/Vandpolo/

Facebook: Vandpolo i Danmark

Twitter: @DanskVandpolo

Instagram: Vandpolo

Snapchat: DanskVandpolo


 


Cookieindstillinger