0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fælles national definition på drukning

15-02-2016

Hvad menes der helt præcist, når der tales om en drukneulykke? 

Af: Mads Jørgensen

 

Dansk Råd for Genoplivning, Dansk Svømmeunion og TrygFonden Kystlivredning er glade for at kunne informere om, at den internationale definition på drukning fra International Liaison Committee on Resuscitation, European Resuscitation Council og World Health Organization, nu er kommet i en dansk oversættelse.

 

Hvad menes der helt præcist, når der tales om en drukneulykke? Om end det kan virke indlysende, så er det noget som slet ikke er så enkelt at definere. I nogle sammenhænge benyttes betegnelser som nærdrukning, våddrukning og tørdrukning. Hertil kommer så den samlede betegnelse drukneulykke. Men hvornår er der reelt tale om en drukneulykker? Det skal den danske oversættelse medvirke til en bedre forståelse af.

 

Den internationale definition på drukning lyder:

Drowning is a process resulting in primary respiratory impairment from submersion/immersion in a liquid medium. Implicit in this definition is that a liquid/air interface is present at the entrance of the victim’s airway, preventing the victim from breathing air. The victim may live or die after this process, but whatever the outcome, he or she has been involved in a drowning incident.

 

Den danske oversættelse af definitionen på drukning er:

”Drukning er en proces, der resulterer i livstruende iltmangel efter neddykning eller nedsænkning i væske. Personen kan som resultat af dette afgå ved døden eller overleve med eller uden skader”

 

Der er således tre mulige udfald af en drukneulykke. Død, overlevelse med mén og overlevelse uden mén. Dansk Råd for Genoplivning og Dansk Svømmeunion anbefaler at anvende denne definition ved alle former for drukneulykker.

 

 

Er der spørgsmål til den nye drukne definition er du velkommen til, at kontakte Chef for viden og dokumentation ved TrygFonden Kystlivredning Erik Bech på mobil 3033 7249 eller på mail eb@svoem.dk


 






Cookieindstillinger