0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk vandpolosucces ved NM for ungdom

13-12-2015

Det danske U13 vandpololandshold tog guld ved NM for ungdom i Stockholm

Af: Katrine Cohen

En af dansk vandpolos største bedrifter i 2015 var, da de tre ungdomslandshold deltog i Nordiske Mesterskaber i Stockholm og kom hjem med en guldmedalje, en sølvmedalje og en bronzemedalje. De stolte spillere kunne også tage hædren for bedste U13 og U15 målmand, most valuable player for U13 og U17 topscorer.  

 

Utroligt stærkt U13 hold

Nordiske Mesterskaber for ungdom blev i år afholdt i Stockholm, og forventningerne var høje til alle tre hold, da Danmark traditionelt gør det godt i ungdomsrækkerne. Holdene havde forberedt sig nøje hjemmefra, og det var derfor ærgerligt, at U13-holdet måtte spille efter seniorregler stik imod forventet. Den opgave tog holdet dogtil sig, holdt hovedet koldt og fik forståelse for de nye muligheder, der åbnede sig ved brug af disse regler. 

 

Landstræner Magnus Malmberg siger: ”Efter de forskellige kampe blev hovedet lagt i blød, der blev lagt taktik mod finalemodstanderen Litauen og mere specifikt blev der brugt lang tid sammen med spillerne og lavet mange individuelle aftaler. Resultatet af spillernes hårde og dygtige arbejde for i år samt imponerende fokus i kampen var med til at give en flot finale hvor de fuldstændig spillede Litauen ud af banen med en score på 11-1. Generelt lavede begge vores målmand et flot stykke arbejde! Så flot, at den ene målmand vandt prisen for den bedste U13-målmand. Endelig fik en af vores spillere også prisen for most valuable player.”

 

U13 landsholdet med trænerne Magnus Malmberg (tv) og Viggo Rasmussen (th)

 

Godt U15 materiale

U15 landsholdet var også tæt på at tage guldet med hjem, men måtte dog nøjes med en sølvmedalje efter en hård finalekamp mod de dygtige litauere. Landstræner Florin Iordache så turneringen sådan:

 

”Som forventet spillede vi mod nogle dygtige hold med stærke spillere og en god taktik. Vores hold var rigtig gode i forsvaret, men vi havde nogle problemer med angrebet, så vi måtte kæmpe meget hårdt for enhver sejr. Vores største problem var i mand-mere-situationer, hvor det var svært for holdet at spille dem rigtigt og fokusere på spillet. Da vi ikke udnyttede disse situationer optimalt og havde lidt uheld med mange skud på stolpen, endte vi med at tabe finalekampen mod Litauen.”

  

Også her viste de danske målmænd at være på toppen. Henrik Skriver blev kåret som bedste U15 målmand.

 

 

Fysikken gjorde udslaget

U17 landsholdet kunne prale af at have fået kåret som turneringens topscorer. Desværre havde holdet, der bestod af 50 % yngste årgang, ikke så meget held med deres kampe. Både Sverige og Litauen spiller traditionelt meget fysisk, og det viste sig at være for stor en opgave for holdet, der ellers havde ambitioner om en finaleplads.

 

Landstræner Karl Emil summerer turneringen op:

 

”Vi matchede Finland rigtig godt i vores første kamp som vi vandt. Derefter mødte vi et meget fysisk stærkt litauisk hold med 2-3 store profiler. Vi formåede desværre ikke at dæmme op for deres angrebsspil og når vi endelig selv kom i angreb var vores skud ikke gode nok – vi havde mange skud på overlægger og stolper. Mod Sverige lagde vi flot ud og havde et perfekt zoneforsvar, hvilket resulterede i en føring på 7-3 efter første periode. I slutningen af 2 periode ændrede Sverige taktik og lagde et stort fysisk pres på os over hele banen. Sverige kom op på 10-10 og øgede deres føring gennem de sidste 2 perioder.”

 

Holdet vandt bronzekampen mod Finland.

 

 

Tak

Landstrænerne takker spillerne og de mange forældre, som kom og støttede op om holdene, samt Dansk Vandpolo og naturligvis Swedish Water Polo for det gode arrangement i Stockholm. De ser alle frem til de næste Nordiske Mesterskaber i Turku i Finland.

 

Life Straw som sponsor

Turen blev mulig med økonomisk støtte fra Life Straw, der dermed er med til at give dansk ungdomsvandpolo og dets talenter mulighed for at udvikle sig. Også i 2016 vil der være mulighed for, at sponsorer kan få international opmærksomhed, når vandpololandsholdene deltager i turneringer i både DK og i udlandet. De danske spillere betaler selv for udstyr og en stor del af deres rejseudgifter. Vil I som firma gerne være med til at støtte elitesport og samtidig få international eksponering, kan I kontakte Britt Greve fra Vandpolosektionen (britt@grevens.eu for at høre mere om mulighederne for at være sponsor for et landshold.


 


Cookieindstillinger