0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sikker finaleplads til Jeanette Ottesen

05-12-2015

Sprinteren er videre som tredjehurtigst til morgendagens finale i 100 butterfly efter et fint semifinaleløb.

Af: Anna Birkbak

Lørdag aften ved EMK i Netanya, Israel, var Danmark repræsenteret af Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) i hver deres semifinale på 100 butterfly. Her lykkedes det som forventet for Jeanette at kvalificere sig til morgendagens finale i tiden 56.61, der rakte til en samlet tredjeplads.

 

I samme løb var også Tune IF/GTI/NTC’s Emilie Beckmann, der i den grad har leveret nogle fine præstationer ved disse mesterskaber. Emilie svømmer sin chance og formår at presse sin tid yderligere fra formiddagens løb, så hun nå ned omkring sit personligt bedste. Emilie bliver samlet nummer 15 i tiden 58.36.

 

Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach fortæller fra Israel om de to løb:

 

- Jeanette er sikkert videre til finalen i morgen. Løbet sidder måske ikke helt i skabet, men det viser klart hendes høje niveau. I morgen aften satser vi på at få et helt optimalt løb, som er vigtigt for at være med helt fremme. At Emilie desuden svømmer op til sit allerbedste i semifinalen, er meget positivt. Det er et klart godkendt stævne for Emilie, der virkelig har vist med sine præstationer, at hun hører til på dette niveau. Jeg er meget tilfreds med det, hun har vist indtil nu, udtaler Lars Green Bach.

 

I formiddags havde Danmark desuden tre piger mere i vandet, hvoraf både Julie Kepp Jensen (JGI/A6) og Sarah Bro (Gentofte Swim/NTC) begge svømmer godkendte løb, der er tæt på deres bedste niveau. Julie Kepp Jensen opnåede en samlet 21. plads i tiden 27.97, mens Sarah Bro svømmer en 18. plads hjem i tiden 1.58.85. Derudover svømmer Julie Aglund Lauridsen (Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC) 200 fri i tiden 2.00.60, en tid der desværre er et stykke fra hendes personlige rekord, og som samlet placerer hende som nr. 25.

 

Se alle resultaterne fra mesterskaberne på hjemmesiden.

 

I morgen formiddag, hvor sidste indledende heats ved EMK går i gang 8.30 dansk tid, kan vi se frem til at følge en stor gruppe af de danske svømmere. Særligt gælder det de to herresvømmere, Viktor Bromer (Aalborg Svømmeklub) og Magnus Jákupsson (Farum Svømmeklub), der begge har haft et par dage uden konkurrence. Viktor Bromer svømmer sit primære løb, 200 butterfly, hvor der forhåbentlig gemmer sig en medaljechance til Danmark, mens Magnus Jákupsson skal svømme 50 ryg.

 

Derudover skal vi også se Julie Kepp Jensen og Emilie Beckmann på 50 fri, mens Julie Aglund Lauridsen svømmer 400 fri indledende.

 

Sportschef Lars Green Bach og vi herhjemme kan altså se frem til en god dag, hvor der er mange svømmere i aktion, og forhåbentlig hele to danske medaljechancer, når sidste finaleafsnit skydes i gang i morgen aften kl. 16.30 dansk tid.


 


Cookieindstillinger