0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dansk 4x50 fri-holdkap godt tilfredse med fjerdepladsen

04-12-2015

På trods af en placering lige uden for medaljerækken er humøret højt i den danske lejr: De fire danske piger svømmer hver især stærke tider i holdkapfinalen.

Af: Anna Birkbak

Foto: Patrick Kraemer.

 

I aftenens finaleafsnit til EMK, det tredje ved mesterskaberne, var Danmark repræsenteret af fire hurtige piger i finalen på 4x50 fri. Holdet havde kvalificeret sig i fjerdehurtigste tid fra indledende heats i formiddag, og det lykkedes altså i aftenens finale at fastholde denne placering. Pigerne noteres for tiden 1.37.04, og deres rækkefølge og tider lyder:

 

1. Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, 24.01

2. Julie Kepp Jensen, JGI/A6, 24.29

3. Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC, 24.27

4. Sarah Bro, Gentofte Swim/NTC, 24.47

 

På trods af fjerdepladsen er sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, yderst tilfreds:

 

- Løbet gik meget bedre, end vi havde forventet og håbet på. Holdkappen i morges indfriede forhåbningerne om at komme i finalen, og så fastholder de placeringen. Alle tre af de unge piger svømmer en ny personlig rekord i aftenens holdkap, det er rigtig stærkt. Vi havde håbet på, at de måske kunne forbedre sig 1 sekund fra i morges til finalen, men det bliver næsten en forbedring med 1,5 sekunder, så der er stor tilfredshed i lejren, fortæller Lars Green Bach fra Netanya.

 

Sportschefen fremhæver derudover morgenens fremragende 200 rygsvømning fra Sarah Bro (Gentofte Swim/NTC) som en rigtig flot præstation. Sarah slutter lige uden for finalefeltet som nummer 9, men Gentofte-svømmeren noteres for en flot personlig rekord med næsten et sekund i tiden 2.06.75. Sarah forbedrer sin rangering ved stævnet med fire pladser, og hun er samtidig under kravtiden til næste års VM på kortbane. Dette glæder også Lars Green Bach:

 

- Svømmerne har leveret nogle rigtig gode præstationer i dag og i går. Sarah Bros rigtig flotte tid i 200 rygcrawl er under kravtiden til VM på kortbane næste år, og det samme var Emilie Beckmanns tid på 50 butterfly i går, så det er vi meget tilfredse med. Det er dejligt, at de to piger beviser, at de er med til at forme fremtiden i dansk svømning og viser os alle, at de kan være med på højeste niveau, fortæller sportschefen.

 

I morges havde Danmark desuden også det store Aalborg-talent Viktor Bromer med på 200 medley. Viktor svømmer en samlet 19. plads hjem i tiden 1.57.93, hvilket er et stykke fra hans personligt bedste. Lars Green Bach fremhæver dog, at Viktors butterfly i medley’en fungerede godt, hvilket er afgørende i forhold til hans primære løb, 200 butterfly, som svømmes på søndag.

 

Denne fredag aften i Netanya var derudover præget af verdensklasse. Det lykkedes nemlig for den unge italiener Gregorio Paltrinieri at slette en legendarisk verdensrekord på 1500 fri sat helt tilbage i 2001 af australske Grant Hackett. Paltrinieri, der blot er født i 1994, svømmer med tiden 14.08.06 over to sekunder under den tidligere rekord, der altså har stået i over 14 år. Denne præstation var især med til at sætte et helt særligt præg på aftenens finaleafsnit i Netanya.

 

Find alle dagens resultater på mesterskabernes officielle hjemmeside.

 

I morgen formiddag starter indledende heats som vanligt klokken 8.30 dansk tid, og vi kan glæde os til at se alle de danske piger i aktion:

 

Julie Kepp Jensen svømmer 50 rygsvømning, mens både Sarah Bro og Julie Aglund Lauridsen (Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC) begge er med i 200 fri. Derudover skal vi se Jeanette Ottesen og Emilie Beckmann i indledende 100 butterfly.

 

For kontakt til holdet kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Lars er med holdet i Israel.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EMK ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Lars Green Bach. 


 


Cookieindstillinger