0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Udmærket start på EM på kortbane for de danske svømmere

02-12-2015

Onsdag morgen gik starten til EMK 2015. Læs her om de danske svømmeres resultater. 

Af: Nora Thomsen

Danmark er repræsenteret med syv svømmere, hvoraf to har solid international stævneerfaring og fem svømmere i høj grad er med for at udvikle sig i forhold til deltagelse ved fremtidige store internationale mesterskaber.

I mesterskabernes første afsnit onsdag morgen svømmede en af de erfarne svømmere, Viktor B. Bromer, indledende 100 m butterfly i tiden 52,09. Tiden er et par tiendedele fra Aalborg-svømmerens bedste tid, som her slutter på en samlet 18. plads og dermed som første reserve til aftenens semifinaler. En fin start for 22-årige Viktor B. Bromer.

Med i damernes indledende 100 m rygsvømning var to danske svømmere.
Sarah Bro, som lå syg med opkast tirsdag, formåede her at sætte en flot personlig rekord i tiden 59,93. Sarah forbedrer her sin hidtil bedste tid med 47/100 sekunder. Flot præstation oven på gårsdagens sygdom, og flot at hun på den måde formår at bevare fokus på konkurrencerne.
Med tiden slutter svømmeren fra Gentofte Svømmeklub/NTC på en samlet 21. plads, som er en forbedring med fire pladser i forhold til udgangspunktet.

For den blot 15-årige svømmer Julie Kepp Jensen, blev det til en flot debut ved disse internationale seniormesterskaber i indledende 100 m rygsvømning. Svømmeren fra JGI/A6, som her for første gang er i konkurrence med nogle af Europas største seniorprofiler, opnår en samlet placering som nummer 29 i tiden 1.00,69. Spændende bliver det at se, hvordan Danmarks unge svømmer kommer til at præstere de kommende dage, nu, hvor de aller første begyndernerver er rystet af.

Endelig var Danmark også repræsenteret i damernes 800 m fri onsdag morgen. Her var det Julie Aglund Lauridsen, som stod klar. Og det bliver til en samlet placering som nummer 17 i tiden 8.35,66 for svømmeren fra Triton Ballerup/NTC. Tiden er et stykke fra Julies bedste tider på distancen. Hertil skal dog nævnes, at Julie har været ramt af en del skader i foråret og sommeren, hvorfor formiddagens tid faktisk er hendes bedste tid i år. Således ser det ud til at svømmeren fra Triton Ballerup/NTC er godt på vej tilbage.

Se alle dagens resultater her.

Finaleafsnittet begynder klokken 16.30 (dansk tid). Her har vi ingen danske svømmere med. Derimod kan vi se frem til en spændende formiddag i morgen, torsdag, hvor vi skal følge Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og Emilie Beckmann (Tune IF/GTI/NTC) i indledende 50 m butterfly. Og vi har Julie Kepp Jensen (JGI/A6) med i indledende 100 m fri. Endelig er også Farum-svømmeren Magnus Jakupsson med i herrernes indledende 100 m rygsvømning.

Indledende afsnit begynder klokken 08.30 (dansk tid).

For kontakt til holdet kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Lars er med holdet i Israel.

Dansk Svømmeunion henstiller til, at der under EMK ikke tages direkte kontakt til svømmerne, men at alt mediekontakt til svømmerne går via sportschef Lars Green Bach.

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger