0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks stærkeste svømmere samlet til DM på kortbane torsdag til søndag i Gladsaxe

24-11-2015

Svømmere fra 70 klubber har meldt deres ankomst ved DMK i Gladsaxe Svømmehal.

Af: Nora Thomsen

I perioden 26. – 29. november afholdes Danmarksmesterskaberne samt Danske Junior Mesterskaber på kortbane i Gladsaxe Svømmehal. Her vil hele SvømmeDanmarks senior- og juniorelite være samlet.

 

Først og fremmest skal der ved mesterskaberne fordeles DM-medaljer og kåres danske mestre. Med 562 svømmere fra 70 klubber bag startskamlerne i Gladsaxe Svømmehal, er der lagt op til kamp til stregen.

Kampen om udtagelser til NM/NJM afgøres ved DM på kortbane
Alt fokus er imidlertid ikke kun rettet mod de eftertragtede DM-medaljer, da mesterskaberne også benyttes til at finde frem til de svømmere, som skal udtages til Nordiske Junior Mesterskaber (NJM) og Nordiske Mesterskaber (NM) i Bergen, som finder sted i perioden 11. – 13. december.

- De Nordiske Junior Mesterskaber på kortbane i december udgør det første væsentlige skridt på vejen hen imod EM for juniorer til sommer og naturligvis også fremtidige internationale mesterskaber, som ligger efter EM junior, fortæller Thomas Stub, talentansvarlig i Dansk Svømmeunion.

I år er rammen for antallet af deltagere til NJM udvidet fra maksimalt 16 svømmere til maksimalt 24 svømmere. Denne udvidelse skal ses som et forsøg på at flere svømmere får muligheden for at få NJM som en del af forberedelserne frem mod sommerens EM junior.

Thomas Stub vurderer, at mindst 30 juniorsvømmere har potentialet til at klare de opstillede kvalifikationskrav, hvis alt lykkes for dem. Når det går løs de kommende dage i Gladsaxe forestiller Dansk Svømmeunions talentansvarlig dog, at mellem 16 og 20 svømmere vil ende med at klare de forjættede kravtider.

På seniorfronten bliver maksimalt 10 svømmere udtaget til NM. Disse udtagelser foretages af landstræner Dean Boles.

Når DM på kortbane er afsluttet søndag aften vil Sportsafdelingen i Dansk Svømmeunion udtage og præsentere publikum i Gladsaxe Svømmehal for holdet, der skal repræsentere Danmark ved NJM og NM.

Udtagelseskriterier og kravtider til NJM
Udtagelseskriterier og kravtider til NM

EM på kortbane i overlap med DM
EM på kortbane afholdes i næste uge (2. til 6. december) i israelske Netanya, og det betyder, at otte stærke danske svømmerprofiler enten ikke stiller til start i Gladsaxe eller bruger DM som en vigtig sidste del af deres forberedelser inden de søndag, den 29. november rejser til Israel. De otte svømmere, der repræsenterer Danmark ved EM i Israel er:

Mads Glæsner, Sigma Swim Allerød/USA
Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
Julie Aglund Lauridsen, Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC
Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub/NTC
Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC
Magnus Jákupsson, Farum Svømmeklub
Julie Kepp Jensen, JGI/A6
 

Ud af OL-bruttogruppen, Olympic Hopefuls, der i øjeblikket består af i alt 13 svømmere, vil vi, udover Mads Glæsner, Viktor B. Bromer og Jeanette Ottesen, kunne møde Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub), Pernille Blume (Gladsaxe Svøm – GSC/NTC), Daniel Skaaning (STT-VAT/NTC) og Magnus Westermann (Herlev Svømning/NTC) i bassinet i Gladsaxe:


- Udover intense konkurrencer om at kunne kalde sig dansk mester på kortbane vil DM i Gladsaxe også give god mulighed for at opleve både allerede udtagne OL-svømmere og en række af dem, der går målrettet efter at være med til at skabe gode OL-præstationer for dansk svømning i Rio, fortæller sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- Personligt glæder jeg mig meget til at se, hvad den øjeblikkelige status er for de danske herrer og damer i toppen af dansk svømning. Både generelt i forhold til dansk elitesvømnings udvikling og potentialer i fremtiden og i særdeleshed i forhold til den næste mulighed for OL-kvalifikation, Danish Open, i april måned på hjemlig grund i Bellahøj Svømmestadion, lyder det afslutningsvis fra Lars Green Bach.

Program for DM/DJM på kortbane 2015
Danmarksmesterskaberne på kortbane 2015 afholdes i Gladsaxe Svømmehal (Vandtårnsvej 55, 2860 Søborg) torsdag – søndag, den 26. - 29. november.
Hver dag begynder indledende afsnit klokken 9.30 og finaleafsnittet klokken 17.00.

Vejledende tidsplaner samt program oversigt for indledende afsnit
Vejledende tidsplaner samt program oversigt for finaleafsnit
Startliste til DM kortbane

Live-streaming og live resultatformidling
Dansk Svømmeunion live-streamer fra mesterskaberne. Således kan alleafsnit følges via: https://www.youtube.com/watch?v=mKyQi6gfAXU&feature=youtu.be


Det vil ligeledes være muligt at følge resultaterne live via adressen: http://www.livetiming.se/program.php?cid=2485&session=1

Alle interesserede er velkomne til at kigge forbi og benytte lejligheden til at opleve masser af spændende svømning med deltagelse af såvel den kendte elite som nye stjerner på vej. 

Presseakkreditering påkrævet under DM på kortbane
Alt presse skal henvende sig i presseområdet ved fremmøde, hvor Dansk Svømmeunion vil tildele akkrediteringer.

Kontaktpersoner 
For henvendelse vedrørende seniorsvømmernes resultater henvises til Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, på mobil: 29 20 61 60. 
For spørgsmål til NM-udtagelser henvises til Dansk Svømmeunions landstræner, Dean Boles, på mobil: 29 20 61 58.
For spørgsmål til NJM-udtagelser henvises til Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, på mobil: 20 62 13 50.
Presseakkrediterings-spørgsmål kan rettes til Dansk Svømmeunions kommunikationsansvarlige, Nora Thomsen, på mobil: 21 49 09 37.

DM på kortbane afholdes i samarbejde mellem Gladsaxe Svømmeklub og Dansk Svømmeunion.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger