0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rutine og ungt blod repræsenterer Danmark ved EM på kortbane i Israel

02-11-2015

Når det går løs ved mesterskaberne i december, vil otte danske svømmere stå klar til start. 

Af: Nora Thomsen

Cheflandstræner i Dansk Svømmeunion, Nick Juba, har udtaget et hold bestående af otte svømmere til at repræsentere Danmark i Israelske Netanya ved EM på kortbane fra den 2. til 6. december.
 

De otte svømmere er:
Mads Glæsner, Sigma Swim Allerød/USA
Viktor B. Bromer, Aalborg Svømmeklub
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC
Julie Aglund Lauridsen, Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC
Sarah Bro, Gentofte Svømmeklub/NTC
Emilie Beckmann, Tune IF/GTI/NTC
Magnus Jákupsson*, Farum Svømmeklub
Julie Kepp Jensen*, JGI/A6

* Svømmeren er udtaget subjektivt.

Det stærke danske EM-hold kombinerer medalje-vindende international erfaring med unge, uprøvede talenter, som vil konkurrere på dette niveau for første gang. Jeanette Ottesen, Mads Glæsner og Viktor Bromer er tre stærke internationale profiler, som alle tidligere har vundet guld ved større mesterskaber. Emilie Beckmann og Julie Kepp Jensen konkurrerer derimod på dette niveau for første gang.

- Vi glæder os til at se vores rutinerede internationale svømmere være med i kampen om EM-medaljerne. Samtidig bliver det interessant at se, hvilke andre svømmere, der i denne olympiske sæson, stiller til start for de øvrige europæiske nationer. Det bliver i høj grad afgørende for, hvor de mest tætte slag kommer til at stå i bassinet i Netanya, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach. 


Ved kvalifikationsfristens udløb den 1. november var der ni svømmere, som havde klaret de hårde individuelle kravtider. Tre af landets dygtigste svømmere, Rikke Møller Pedersen, Lotte Friis og Mie Ø. Nielsen har i samråd med deres trænere imidlertid valgt EM på kortbane fra, for i stedet at fokusere 100 procent på langbane og dermed deres forberedelser til OL i Rio.

- I en olympisk sæson vil OL og forberedelsen hertil altid vægte højest, og et EM på kortbane skal derfor kunne bidrage positivt i det perspektiv. Så det er det, der har været helt afgørende for de valg, der er truffet omkring de tre kvindelige svømmere, fortæller sportschef Lars Green Bach.

15 årige Julie Kepp Jensen er blevet tilføjet truppen som en investering i fremtiden og som en del af Julies langsigtede udvikling som atlet, og 21-årige Magnus Jákupsson er en rygcrawl kortbane-specialist, med potentiale til yderligere international sportslig udvikling. Begge svømmere har i kvalifikationsperioden leveret resultater meget snævert udenfor de hårde kravtider til EM.

- Overgangen fra international junior til senior og fra national til international svømning er en velkendt sportslig og personlig udfordring for de fleste. Konkurrence på internationalt mesterskabsniveau kan derfor blive en vigtig erfaringsopbygning for den yngre del af EM-holdet. Vi vurderer samtidig, at de udtagne svømmere har et sportsligt niveau, der giver grundlag for den internationale eksponering, som EM vil give, lyder det afslutningsvis fra sportschef Lars Green Bach.

For yderligere information kan sportschef Lars Green Bach kontaktes på mobil: 29 20 61 60.

Holdet omkring svømmeren vil være:
Sportschef Lars Green Bach
Landstræner Dean Boles
NTC træner Stefan Hansen
Fysioterapeut Martin Baun, Team Danmark
Sportspsykologisk konsulent Carsten Hvid Larsen, Team Danmark

Læs mere om EM på kortbane på den officielle hjemmeside: www.isr2015ec.org

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger