0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark vinder North Sea Cup 2015

28-09-2015

125 unge vandpolotalenter kunne søndag opleve de danske U17 drenge vinde kampen om Nordsøen

Af: Katrine Cohen

Det danske U17 vandpololandshold for drenge har søndag formiddag vundet North Sea Cup 2015. Drengene fik de sidste point i land efter at have spillet uafgjort mod sidste års vinder, Irland.

Pigernes U17 vandpololandshold spillede søndag eftermiddag den afgørende kamp om guld, da de også mødte Irland i deres sidste kamp. Det gik dog knapt så positivt, og pigerne måtte se sig overmandet med cifrene 5-9.


Guld til Danmark

Drengene vandt overbevisende turneringen North Sea Cup U17 2015, der blev afholdt i Bellahøj Svømmestadion i København, da de lørdag slog Wales 13-6 og Skotland 7-5, mens de søndag spillede uafgjort mod Irland 8-8. Dermed tager Danmark trofæet på hjemmebane og overtager titlen fra Irland.

 

Sølv til pigerne
Pigerne vandt lørdag 12-4 over Wales og 12-11 Skotland. Skotland slog så sent som for tre uger siden de danske piger i Prag, så pigerne var fast besluttet på, at det ikke måtte ske igen på hjemmebane. Irland havde også vundet begge deres kampe, og der var dermed lagt op til en gyser. Desværre var irerne for stærke for det meget unge danske hold.

Danske talenter
Danskerne løb stort set med alle priserne for enkeltpræstationer. Johan Binderup fra U17 drengene blev kåret som turneringens Most Valuable Player, og det samme gjorde Kathrine Greve også på pigesiden. Hun var desuden turneringens topscorer med 15 mål sammen med Joseph Jenkins-Delft fra Wales, der nettede 11 gange.

Samarbejde mellem nationer
Turneringen North Sea Cup er en del af vandpolosamarbejdet mellem Danmark og nationerne fra de britiske øer, Wales, Skotland og Irland, der skal styrke Danmarks erfaring med internationale turneringer og udviklingen af både junior- og seniorspillere. Turneringen afvikles en gang om året på både junior- og seniorsiden og går på skift mellem de fire nationer.
 


 


Cookieindstillinger