0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Forrygende afslutning på årets åbent-vand sæson

15-09-2015

Esrum Sø og Rold Skov dannede rammerne.

Af: Caroline Kleemann

Med hele to åbent-vand arrangementer i den foregående weekend – Esrum Open Water og Rold Skov Open Water – blev dette års åbent-vand sæson afsluttet på fornemmeste vis med hele 467 svømmere i vandet fordelt på de to events.

På trods af, at vejrguderne ikke var helt på arrangørernes side, blev det til deltagerrekord på mere end 100 % ved Rold Skov Open Water og tæt på deltagerrekord ved Esrum Open Water.

 

Esrum Open Water blev afviklet for 5. gang i træk i et samarbejde mellem Helsinge Svømmeklub, Allerød Svømmeklub og Dansk Svømmeunion i de smukke landlige omgivelser ved Esrum Sø. Det var muligt at vælge mellem tre forskellige ruter på henholdsvis 925 meter, 1750 meter og 3000 meter, og der var præmier til de tre første herrer og damer i tre forskellige grupper på de to lange distancer, mens der var præmier til de tre hurtigste drenge og piger på den korte distance.
Igen i år sørgede TrygFonden Kystlivredning for sikkerheden på vandet i samarbejde med Nordsjællands Brandvæsen og Nødebo Kajakklub.

 

        

    Målgang ved Esrum Sejlklub                      Præmieoverrækkelse for de yngste   

 

Rold Skov Open Water blev afviklet for 4. gang ’i skovens dybe stille ro’ i Store Økssø ved Skørping i et samarbejde mellem Svømmeklubben Pingvinen, Søens Folk og Dansk Svømmeunion. Som noget nyt i år blev der afviklet Danmarks Mesterskaberne i 3000 meter åbent vand svømning for masters kategorien med præmier til vinderen af hvert køn i aldersgrupperne 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år ........ 95-99 år.

Den hurtigste masters kvinde på de 3000 meter blev Mathilde Riis Sørensen, i aldersgruppen 25-29 år, fra Esbjerg Svømmeklub i tiden 42:13 min., mens den hurtigste masters herre blev David Adelskov fra samme aldersgruppe i tiden 37:30 min.

 

Resultatlister:

 

Esrum Open Water

 

Rold Skov Open Water

 

Dansk Svømmeunion har i år afviklet i alt 16 åbent-vand arrangementer med TrygFonden Christiansborg Rundt som det største med knap 3000 deltagere. Derudover har Dansk Svømmeunion for 5. år i træk arrangeret gratis crawlundervisning på Fisketorvet Havnebad over hele sommeren i samarbejde med Team Bade.
Generelt ses der en stigende interesse for at deltage i åbent-vand svømning med fremgang i deltagerantallet ved stort set alle åbent-vand arrangementer i 2015, og allerede nu er Dansk Svømmeunion ved at planlægge åbent-vand kalenderen for 2016.

 

Vi vil gerne sige tak for i år, og vi glæder os til at se jer igen til næste år!

 

Du kan løbende følge med i åbent-vand kalenderen på www.openwater.dk og i TrygFonden Christiansborg Rundt på www.copenhagenswim.com 


 


Cookieindstillinger