0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Succesfuld start på arbejdet mod NM i udspring

06-09-2015

Dansk Svømmeunion viderefører sin tradition med at samle landets bedste udspringere til træning og kvalifikation frem mod årets Nordiske Mesterskaber i udspring.

Af: Victor Valore

Den tidligere "Bruttotrup til landsholdet i udspring" er fra 2015 omdøbt til "Talentudviklingsprogrammet" (TUP) og er blevet aldersopdelt.
 
Baseret på resultater fra danske mesterskaber er de 16 bedste årgangs-udspringere udtaget til TUP - junior og de fem bedste seniorer til TUP.
 
Efter dansk udspring ved udgangen af 2014 kunne registrere mere end 1000 aktive atleter, er der blevet basis for at udvide arbejdet med landets bedste udøvere. Med 21 deltagere i TUP-programmerne arbejdes der således med den største trup de seneste 10 år.
 
I denne weekend har atleterne været samlet til træning i Lyngby, ledet af et team på fire rutinerede trænere, Nicklas "Boble" Kristensen, Nomi Mortensen, Hans Krogenlund og Claus Friislund. Træningen har været suppleret med en introduktion til yoga og vejrtrækning samt fysisk træning med holdets nye fysioterapeut Morten Månsson.
 
"Det er en meget unik oplevelse at opleve samarbejdet på tværs af traditionelle klubgrænser for både atleter og trænere". siger eliteansvarlig Nomi Mortensen og fortsætter: "Vi kan se, at sportens udvikling i Danmark også bærer frugt på nationalt niveau".
 
I løbet af efteråret er TUP-medlemmerne inviteret til at deltage i det internationale stævne Diving Lund og til en træningssamling i Dublin, som kombineres med deltagelse i Irish Open Diving Championships.
 
Weekendens træningssamling skulle have indbefattet tårntræning om søndagen, men desværre har det ikke været mulighed for at skaffe adgang til de nødvendige faciliteter.
 
"Vi har et stort problem med adgang til faciliteter på dansk grund, således er det er næsten umuligt for os at træne i såvel tårn- som synkrondisciplinerne". udtaler sektionsleder Victor Valore som begrundelse for at lægge den næste træningssamling i Dublin.
 
Målet for de 21 deltagere i TUP-programmerne er at kvalificere sig til at repræsentere Danmark ved de Nordiske Mesterskaber i december. Deltagelsen i TUP-programmet er ligeledes med til at skabe fundament til yderligere kvalifikation mod de internationalle stævner i foråret og sommeren 2016.
 
 
For yderligere information kontakt:
Eliteansvarlig Nomi Mortensen - nomi@odense-udspring.dk
Sektionsleder Victor Valore - victor.valore@gmail.com

 


Cookieindstillinger