0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Pressemeddelelse: Hobro Svømmeklub vil lære syriske børn at svømme

04-09-2015

Hobro Svømmeklub og Mariagerfjord Kommune sammen om tilbud til flygtningebørn.

Af: Nora Thomsen

Pressemeddelelse, udsendt af Hobro Svømmeklub ultimo august. Bringes her til inspiration og erfaringsudveksling klubber imellem.

Efter en tragisk ulykke på Grenen søndag den 23. august, hvor en syrisk dreng fra Hobro var tæt på at miste livet i en drukneulykke, er Hobro Svømmeklub og Mariagerfjord Kommune gået sammen om at tilbyde svømmeundervisning til flygtningebørn.

Hobro Svømmeklub har i forvejen et projekt til godkendelse i Kultur og Fritidsudvalget, der netop sigter mod at oprette hold for flygtninge børn, der for manges vedkommende ikke har svømmefærdigheder med fra deres hjemland og derfor er i alvorlig fare for, at komme galt afsted ved de danske strande, søer og svømmehaller, som det næsten var tilfældet ved søndagens ulykke.

Vi er en kommune, hvor vi alle lever vores liv i umiddelbar nærhed af fjorden og derfor bør kunne svømme, siger Christian Johnson, der er formand i Hobro Svømmeklub.

Han har sammen med bestyrelsen i Hobro Svømmeklub allerede i foråret søgt penge til et udviklingsprojekt der skulle sikre at kommunens flygtninge familier og især børnene fik lært at færdes sikkert i- og omkring fjorden. Svømmeklubben afventer stadig svar fra kommunen på ansøgningen, men efter ulykken på Grenen, er formand og bestyrelse blevet bekræftet i, at Hobro Svømmeklub uanset udfaldet vil oprette hold målrettet Mariagerfjord Kommunes flygtningebørn.

Vi føler os nærmest forpligtet til, at give børnene og på sigt også deres forældre de mest basale svømmefærdigheder og lære dem baderådene, så vi undgår flere ulykker, siger Christian Johnson og fortsætter:

- samtidig synes vi i Hobro Svømmeklub også, at vi som kommunens største idrætsforening, har et medansvar for at integrere flygtningene i foreningslivet, så den sidegevinst håber vi selvfølgelig også på, slutter svømmeformanden.


Den helt store udfordring for hurtigt at kunne oprette hold til flygtninge var, at Hobro Svømmeklub i forvejen manglede kapacitet, på grund af stor søgning til svømmeundervisning i klubben. Men en formidabel og konsekvent indsats fra Hobro Idrætscenters medarbejdere og bestyrelse, har i løbet af ugens første dage resulteret i, at der er skabt mulighed for ekstra svømmehold i idrætscenteret. Så allerede fra Hobro Svømmeklubs sæsonstart 31. august, vil man tage hul på, at introducere flygtninge børn til svømning og foreningslivet i Mariagerfjord Kommune.
 

I første omgang bliver der oprettet to hold kun for flygtninge, men på sigt er det Hobro Svømmeklubs klare intension, at børnene bliver spredt ud på de almindelige svømmehold, for at få skabt gode relationer med klubbens andre børn. Hobro Svømmeklub vil i øvrigt arbejde videre på, også at kunne tilbyde voksne flygtninge svømmeundervisning, da også mange voksne ikke kan svømme tilstrækkeligt til, at kunne klare sig selv i vand eller kunne bjærge fx et barn i nød. Det fællesskab deler de voksne flygtninge desværre med mange danske voksne og en stor undersøgelse fra dansk svømmeunion viser, at hver tredje voksne dansker ikke kan svømme 200 meter eller redde en person i nød.

Så Hobro Svømmeklub appellerer til, at endnu flere voksne uanset baggrund får lært at svømme, så de er i stand til at tage vare på sig selv, og hvis ulykken er ude, at redde en anden person fra at drukne.
 

For yderligere information. Formand Christian Johnson Telefon 28693537.


 


Cookieindstillinger