0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Europa Cup i åbent vand-svømning omkring Christiansborg med mod på mere

29-08-2015

Vejrguderne var med arrangørerne ved et vellykket stævne.

Af: Nora Thomsen

28 af Europas hurtigste åbent vand-svømmere dystede i dag på den olympiske 10 km-distance i kanalerne omkring Christiansborg. Svømmerne fik en unik oplevelse af hovedstaden nedefra, publikum så åbent vand-svømning ovenfra, og arrangørerne vil bruge eventen som udstillingsvindue for dansk svømning generelt og ønsker flere internationale svømmeevents til København.

 

For første gang nogensinde var Danmark i dag vært for et afsnit af LEN Europa Cup i åbent vand-svømning som en smuk afslutning på en dag, hvor kanalerne omkring Christiansborg fra morgenstunden havde boblet af liv i det årlige TrygFonden Christiansborg Rundt. Flere end 3000 motionister havde rundet ruten en enkelt gang, før Europas hurtigste åbent vand-svømmere tog runden fem gange og dermed dystede på den olympiske 10 km-distance.

 

Hele vejen rundt kunne de danske svømmere og Dansk Svømmeunion sammen med Sport Event Denmark og Københavns Kommune tage mange gode erfaringer med sig, og hjemmebane er bestemt også på ønskelisten i fremtiden.

Citater:

Thomas Stub, talentansvarlig, Dansk Svømmeunion:
- Det var ik’ så ringe endda! Alle tre danske svømmere fik mange værdifulde erfaringer med sig ved deres debut i Europa Cuppen på 10 km. Og der er ingen tvivl om, at alle tre svømmere med mere erfaring sagtens kan være med på dette niveau. Laust Moesgaard svømmede langt over forventning, mens Magnus Andersen svømmede som forventet. Lidt ærgerligt, at Peter Mandrup Madsen blev underafkølet og måtte stoppe.

 

Pia Holmen, direktør, Dansk Svømmeunion:

- Det har været en stor glæde for os at være værter for en LEN Europa Cup i åbent vand-svømning i dag og det giver os bestemt mod på mere. Dansk Svømmeunion har besluttet at satse generelt på åbent vand i disse år. I den forbindelse ønsker vi også at tage aktivt del i afholdelse af events – både for at markere os som betydningsfuld svømmenation men også for at kunne tilbyde vores egne svømmere mulighed for at konkurrere på hjemmebane, udtaler Dansk Svømmeunions direktør, Pia Holmen.   


Rolf Ingold, Repræsentant for det Europæiske Svømmeforbund, LEN:

- Gør det igen! I har et fantastisk set-up her i København. Det er helt unikt med denne rute, og jeg mener, I er det eneste sted i Europa, som gør det på denne måde. I er stærke afviklingsmæssigt, I har gode frivillige og I har et fremragende publikum langs hele ruten. Jeg hører fra trænere og svømmere, at de har fået en stor oplevelse ved dette ben af Europa Cuppen.

 

Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark:

- Står det til os, er det ikke sidste gang, Danmark er vært for en international svømmeevent. Vi var værter for en World Cup i åbent vand-svømning i 2009 og i 2013 var vi værter for EM i svømning i Herning. Europa Cuppen i dag er derfor endnu en ring i vandet, og pt har vi sammen med Dansk Svømmeunion og Københavns Kommune gang i bud på både endnu en World Cup i åbent vand og på et nyt EM i kortbanesvømning.  


De tre danske svømmere, fra venstre: Magnus Andersen, Laust Moesgaard, Peter Mandrup Madsen. Foto: Michael Vienø.


”Fodring”/væskedepot. Foto: Jesper Westley.

 

Fakta om LEN Europa Cup

I alt deltog 28 svømmere fra 10 nationer.

 

Vinderne blev:

Herrer

1. Matej Kozubek, CZE

2. Rob Muffels, GER

3. Pepijn Smits, NED

 

Damer:

1. Svenja Zihsler, GER

2. Sarah Bosslet, GER

3. Finnia Wunram, GER

 

Danske placeringer:

Nr. 10 Laust Moesgaard (Viborg Svømmeklub)

Nr. 12 Magnus Andersen (Roskilde Svømning)

Udgik: Peter Mandrup Madsen (AGF Svømning)

 

Se resultatlisterne her:

Kvinder

Mænd


LEN European Open Water Swimming Cup består af i alt seks afsnit. Ved hvert afsnit opnår svømmerne point og i forbindelse med det sjette og dermed sidste afsnit afgøres de endelige placeringer og vinderne hædres.


Afsnittet i København var det femte af i alt seks afsnit, og blev afviklet af Dansk Svømmeunion i samarbejde med Sport Event Denmark og Københavns Kommune.

 

Kontaktpersoner:
Nora Thomsen, kommunikationsansvarlig i Dansk Svømmeunion, mobil: 21 49 09 37.
Eline Andersen, kommunikationsansvarlig i Sport Event Denmark, mobil: 51 22 53 85.


Fotos:

De tre danske svømmere, fra venstre: Magnus Andersen, Laust Moesgaard, Peter Mandrup Madsen, Credit: Michael Vienø


”Fodring”/væskedepot. Credit: Jesper Wesley
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger