0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rekordmange svømmere rundt i kanalerne lørdag

29-08-2015

En stor svømmedag i hjertet af København som samtidig markerer 10 års jubilæum.

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunions store åbent vand-svømmebegivenhed TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten blev lørdag afholdt for niende gang i de smukke rammer i hjertet af København. Selvom det kun er niende gang at eventen finder sted, er det 10 år siden vi første gang oplevede svømmere rundt om Christiansborg. Regnestykket går ikke helt op idet der måtte en aflysning til i 2011 på grund af pludseligt skybrud over byen. Men det var dengang. I dag var vejrguderne helt anderledes med arrangørerne.

Knap 3.300 svømmere var tilmeldt lørdagens begivenhed, hvilket er et langt større antal, end hvad Dansk Svømmeunion hidtil har haft tilmeldt arrangementet, siden dets premiere tilbage i 2006.

Vejret viste sig fra sin smukkeste side hele dagen og gav dermed både arrangører og deltagere det bedste udgangspunkt for begivenheden.
Oven på åbningstalen, som blev holdt af Københavns overborgmester, Frank Jensen, blev heat 1 af i alt 52 sendt afsted præcis klokken 09.00.


Svømmere på vej langs Den Sorte Diamant lørdag formiddag. Foto: Michael Vienø.

Med 65 svømmere i hvert heat, som blev sendt afsted med fem minutters interval, var der konstant svømmere at se på hele den to kilometer lange rute rundt om Christiansborg. Midt på dagen blev der gjort ophold i den individuelle svømning for at sende Krüger Stafetterne afsted. Her deles den samme rute af fire mand, som således tilbagelægger hver cirka 500 meter. Krüger Stafetterne som der var 63 hold med i, blev sendt afsted over fem heats indenfor tidsrummet 12.20 – 12.40. Herefter tog TrygFonden Christiansborg Rundt atter over, og på den måde blev de knap 3.300 åbent vand-svømmere sendt afsted i god ro og orden frem til 15.30, hvor svømmerne i det sidste heat blev sluppet løs.

Start- og målområdet for den friske distance på i alt to kilometer rundt om Christiansborg lå, som altid, ud for Den Sorte Diamant på Søren Kierkegaards Plads. Og mens der i Havnebassinet og kanalerne blev svømmet afsted i forskellige tempi og varierede stilarter, blev der hygget på stævnepladsen med levende musik, Krügers kager og lækre frokostretter fra grill.

Rekordmange svømmere deltog i den festlige hovedstads-begivenhed  
Selve lørdagens store åbent vand-flagskib, Christiansborg Rundt, er vokset markant i deltagerantal siden premiereåret i 2006. Dengang tiltrak arrangementet 260 svømmere. Siden da er det gået støt opad med deltagerantallet og i år har vi nået endnu en rekord med ikke færre end 2970 tilmeldte deltagere på den individuelle svømmetur. Sidste år nåede det antal op på 2.500 deltagere.

Vinder af Christiansborg Rundt 2015 blev på damesiden Lotte Friis (Gentofte Svømmeklub), i tiden 22,13. På andenpladsen kom Maria Grandt (Hovedstadens Svømmeklub), i tiden 24,38. Og endelig gik tredjepladsen til Emma Wael (Svømmeklubben KVIK Kastrup), i tiden 24,50.


De tre hurtigste damer i TrygFonden Christiansborg Rundt 2015. Foto: Michael Vienø.

På herresiden blev det Daniel Skaaning (STT-VAT CPH/NTC), der vandt Christiansborg Rundt i tiden 22,26.
Nummer to blev Markus Krøyer Svendsen (Berendsen), i tiden 22,36, og endelig ind på tredjepladsen kom Hannibal Steenfos (Hovedstadens Svømmeklub), i tiden 22,55.


Tre stolte herresvømmere på podiet. Foto: Michael Vienø.

Dansk Svømmeunion hædrer hvert år den ældste herre- og damesvømmer. Dette også for at markere, at åbent vand-svømning ikke kun er for de unge og hurtige svømmere, men at det bestemt også kan være et frisk motions-tilbud til den ældre generation. 

I år gik hædren til præcis de samme to svømmere, som også de seneste tre år har modtaget blomster og gaver for at være de ældste deltagere. Således blev det Sune Frederiksen, som igen i år løb af med hædren for at være den ældste herre, der havde gennemført TrygFonden Christiansborg Rundt. Sune er 80 år. På damesiden var Elisabeth Schubert stævnets ældste deltager med sine 72 år.


Elisabeth Schubert og Sune Frederiksen, dagens ældste deltagere ved TrygFonden Christiansborg Rundt. Foto: Michael Vienø.

Også den festlige firemands-stafet, Krüger Stafetten, blev et tilløbsstykke i år. Her deltog i år 65 hold.
Deltagerne i Krüger Stafetten svømmer præcis den samme rute som svømmerne på den individuelle distance. Her er de to kilometer blot inddelt i fire mindre bidder, således fire mand hver svømmer cirka 500 meter. Et sjovt, socialt og anderledes åbent vand-tiltag, som tilfører den længere individuelle svømmetur ekstra krydderi og som samtidig giver flere motionssvømmere, som måske ikke helt har mod på den lange distance, mulighed for at være med.

Vinderne af Krüger Stafetten 2015 blev:
Nummer 1: LF Swim – 22,57.
Nummer 2: Copenwater Dreamteam – 23,56.
Nummer 3: TrygFonden Kystlivredning – 24,28.


De tre hurtigste hold i lørdagens Krüger Stafetten. Foto: Michael Vienø.

Resultater
Resultatlister fra dagens store arrangement fremgår af hjemmesiden www.openwater.dk  

Glæde over en veloverstået begivenhed i Dansk Svømmeunion
Med flere tusinde deltagere i vandet lørdag i hjertet af København, er der stor glæde at spore hos arrangøren Dansk Svømmeunion.

- TrygFonden Christiansborg Rundt er vores flagskib indenfor åbent vand, og det er en fornøjelse at se, hvordan arrangementet tiltaler alle aldersgrupper og får både små og store til at svømme side om side med en energi uden lige. Jeg glæder mig allerede nu til at begynde på planlægningen af næste års udgave. Hvis interessen fortsat stiger bliver vi nødt til at tænke i eksempelvis en vandfestival over to dage, udtaler Dansk Svømmeunions udviklingschef, Morten Hinnerup.

TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2015 blev afholdt i samarbejde med TrygFonden, Krüger, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og By&Havn. Mediepartner på begivenheden er Politiken.

Arrangementet er ydermere støttet af Dansk Erhverv, DSV og REMA1000.

For yderligere information om TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten 2015 kan, foruden nedenstående, også udviklingschef Morten Hinnerup kontaktes på mobil: 29 16 09 03.

Dansk Svømmeunion håber, at rigtig mange af dagens deltagere vil være med igen til næste år, når der atter bydes velkommen til TrygFonden Christiansborg Rundt og Krüger Stafetten. Som altid afholdes denne begivenhed den sidste lørdag i august måned – således lørdag, den 27. august 2015.

Fotos til fri redaktionel afbenyttelse:
Fotos kan downloades nedenfor i høj opløsning.

Svømmefoto foran Den Sorte Diamant.
Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt - damer.
Vindere af TrygFonden Christiansborg Rundt - herrer.
Stævnets to ældste deltagere.
Vindere af Krüger Stafetten.

Fotos skal akkrediteres med: Fotograf Michael Vienø.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger