0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Download:

 Aktuelt

 Næste arrangement

19
Februar
2019
Vandpolo
Generalforsamling Polo Vest
Holstebro
21
Februar
2019
Svømning
Klubmesterskaber
Hjortebro Hallen, Haderslev
21
Februar
2019
Svømning
Klubmesterskab afsnit 1
Frederikssund svømmehal

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

 Næste arrangement

23
Februar
2019
Dommere
Livredderdommerseminar Liv19-2899
Gerlev Idrætshøjskole
24
Februar
2019
Officials
Modul 2 - Mål-, vende- og banedommer off19-3264
Gymnastik og Idrætshøjskolen Viborg
25
Februar
2019
Officials
Modul 3 - Starter off19-3235
Svendborg Svømmeklubs lokale

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

 Login

Flere funktioner kræver login: 

 

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Danmark sætter punktum på VM 2015 med en femteplads i damernes 4x100 m HM finale

    Tags:

09-08-2015

VM 2015 har været det resultatmæssigt bedste VM for dansk svømning nogensinde. 

Af: Nora Thomsen

Vi er nu nået til verdensmesterskabernes sidste svømmeafsnit i den russiske by, Kazan. Og søndag aften var Danmark også repræsenteret i langbanebassinet, da damernes finale i 4x100 m medleyholdkap skulle svømmes. Det danske hold var klar til finalen som femtehurtigste fra indledende afsnit.
I aftenens finale formår de fire danske svømmere at levere en tid som er 77/100 sekunder hurtigere end tiden fra indledende afsnit i 3.57,61. Tiden rækker, som i indledende afsnit, til en femteplads for Danmark.

 

Svømmernes tider:
Mie Ø. Nielsen, Aalborg: 59,47
Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/NTC: 1.07,17
Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC: 56,50
Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC: 54,47

Lars Green Bach, sportschef i Dansk Svømmeunion har respekt for det de fire svømmere præsterer søndag aften og udtaler i den forbindelse:

- Svømmerne giver hver og én alt, hvad de har i sig i aften og kæmper det bedste de har lært, så det kan jeg kun have stor respekt for. Desværre når holdet ikke op omkring den danske rekordtid, som vi vidste, det ville kræve for at få medalje. Derimod slutter holdet som nummer fem, lyder det fra sportschefen, som minder om, at holdkappen med dagens resultater har opnået en nationsplads til OL i Rio. Således har Danmark opnået OL-nationspladser i to holdkapper – foruden i aftenens holdkap også i herrernes 4x200 fri holdkap som blev kæmpet hjem fredag.  

Guldmedaljen blev i denne holdkapfinale svømmet hjem af Kina i tiden 3.54,41. Sølv til Sverige i ny Europarekordtid – 3.55,24 og endelig bronze til holdet fra Australien i tiden 3.55,56.
 

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Kort evaluering på VM 2015 ved sportschef Lars Green Bach
Med otte spændende konkurrencedage overstået ved verdensmesterskaberne i Kazan er det tid at gøre lidt status på de danske svømmeres opnåede resultater. Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, giver følgende evaluering fra Kazan:

- VM 2015 har samlet set været det resultatmæssige bedste VM på langbane for dansk svømning med blandt andet fire medaljer, heraf tre i olympiske discipliner, ni finaler og fire semifinaler. Dertil kommer flere rekorder - personlige, danske og nordiske rekorder - og vi kan glæde os over at have fem svømmere og to holdkapper, der opfylder udtagelseskriterierne til OL i Rio. Vi er ikke lykkedes med alt, hvad vi havde drømt om og håbet på. Men til trods for det viser VM-resultatet, at vi har danske svømmere på et meget højt internationalt niveau. Det bør alle være stolte over, og jeg håber, at alle vil hjælpe og støtte op omkring svømmerne og trænerne frem mod OL i Rio næste sommer, så vi også der kan markere os helt i front i international elitesvømning, lyder således evalueringen fra Dansk Svømmeunions sportschef i umiddelbar forlængelse af søndagens sidste afsnit. 

Modtagelse af VM-truppen i Kastrup Lufthavn mandag eftermiddag
Den danske VM-trup lander i Kastrup Lufthavn i morgen, mandag, klokken 16.10. Holdet kommer med fly SK735 fra Moskva.
Dansk Svømmeunion vil tage imod VM-truppen mandag eftermiddag og håber, at alle interesserede vil kigge ud i Terminal 3 og være med til at fejre svømmerne og deres opnåede resultater.
Fire svømmere er dog ikke med hjem mandag eftermiddag. Således skal Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Viktor Bromer og Søren Dahl deltage i World Cup i Moskva i dagene 11. – 12. august og vil derfor først returnere til Danmark på torsdag sammen med Aalborgs træner Eyleifur Isak Johannesson.

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Fra mandag eftermiddag kan sportschefen atter kontaktes på det danske mobil-nr: 29 20 61 60. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937