0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bronzemedalje til Rikke Møller Pedersen i 200 m brystsvømning fredag aften ved VM i Kazan

07-08-2015

Jeanette Ottesen klar til finalen i 50 m butterfly som næsthurtigste svømmer.

Af: Nora Thomsen

Fredag aften ved VM i svømning i Kazan skulle Rikke Møller Pedersen svømme finale i sin favoritdisciplin – 200 m brystsvømning – hvor danskeren er indehaver af verdensrekorden fra VM i Barcelona i 2013 i tiden 2.19,11.
I aftenens finale lægger den 26-årige svømmer fint ud og tager føringen fra start. Desværre rækker kræfterne ikke hele vejen hjem og på de sidste 50 meter bliver svømmeren fra Herning Svømmeklub/NTC overhalet af to konkurrenter. Men bronzemedaljen sikrer Rikke Møller Pedersen sig i tiden 2.22,76. Medaljen er den tredje til Danmark ved disse mesterskaber.

I Kazan er sportschef Lars Green Bach ærgerlig over løbet som så rigtig godt ud på de første 150 meter, men som synes at smuldre for danskeren på de sidste 50 meter.

- Det er rigtig ærgerligt, at Rikke ikke lykkes med at omsætte de gode takter fra den daglige træning der hjemme til en god tid ved VM, udtaler Dansk Svømmeunions sportschef, der dog naturligvis er glad for, at det trods alt blev til en bronzemedalje til Rikke og til Danmark i aften.

Med aftenens præstation opfylder Rikke Møller Pedersen OL-kriterierne til Rio som den fjerde individuelle svømmer. Hertil har vi også fra fredagens indledende afsnit en OL-nationskvoteplads i herrernes 4x200 m fri holdkap.  


Rikke Møller Pedersen med sin flotte bronzemedalje fredag aften. Foto: Patrick Kraemer.

Som noget helt specielt må danskeren dele bronzemedaljen med ikke blot én men faktisk to andre svømmere. Det hører i den grad til sjældenhederne at tre svømmere noteres for samme medaljetid, men det var tilfældet i aften, hvor også den spanske svømmer, Jessica Vall, vinder bronze og den kinesiske svømmer, Jinglin Shi.

Guldmedaljen blev dog vundet af en enkelt svømmer, nemlig Kanako Watanabe, Japan, i tiden 2.21,15 mens sølvmedaljen blev kæmpet hjem af USA’s Micah Lawrence i 2.22,44.

Oven på medaljefangsten til Danmark var det Jeanette Ottesens tur til at konkurrere i bassinet i semifinalerne i 50 m butterfly. Den danske svømmer som er regerende verdensmester på distancen bliver med den rigtig gode tid 25,27 samlet to’er og er dermed klar til en spændende finale på denne distance i morgen aften. Med aftenens tid er svømmeren fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC blot 3/100 sekunder fra hendes egen danske rekord sat i 2013.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

I morgen lørdag har vi i skrivende stund to svømmere videre til aftenens finaleafsnit. Foruden Jeanette Ottesen i ovennævnte 50 m butterfly kan vi også lørdag aften glæde os til at skulle følge Lotte Friis i 800 m fri finalen. To rigtig spændende løb.

Inden vi når så langt har vi dog også et interessant indledende afsnit med deltagelse af tre danske svømmere.
Det er Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) og Pernille Blume (Gladsaxe Svøm/NTC) i 50 m fri svømning. Derudover har vi også Rikke Møller Pedersen (Herning Svømmeklub/NTC) med i indledende 50 m brystsvømning.

Indledende afsnit begynder, som altid, klokken 08.30 dansk tid.


Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater og fotos på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger