0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark sikret en kvoteplads til OL i herrernes 4x200 fri i dansk/nordisk rekord-præstation

07-08-2015

Jeanette Ottesen videre til semifinaler og Lotte Friis videre til finale fredag morgen.

Af: Nora Thomsen

I fredagens indledende afsnit var der ikke mindre end fire løb med dansk deltagelse.

Særligt fokus var der nok især på herrernes indledende 4x200 fri holdkap, hvor kravet til det danske hold, hvis der skulle opnås en kvoteplads til OL i Rio, var en Top-12 placering. Og det var den klare målsætning for holdet at kæmpe for den plads.

Forud for løbet var der ingen tvivl om, at der skulle præsteres optimalt af de fire herrer, hvis målet skulle nås.

Og lad det være sagt med det samme, Danmark nåede lige præcis den alt-afgørende 12. plads i tiden 7.13,72, som samtidig er dansk og nordisk rekord med 1,32 sekunder.
Men det var bestemt ikke et resultat som holdet kom nemt til, således var der kun små 5/100 sekunder op til 13. pladsen, som gik til holdet fra Italien.
Og det var da også noget af en gyser at følge hele løbet, ikke mindst på de sidste meter, hvor Anders Lie Nielsen nærmede sig mål side om side med den italienske svømmer, Filippo Magnini. En konkurrence, hvor det heldigvis lykkedes for den 24-årige Farum-svømmer at trække det længste strå på de sidste meter. Og gudskelov for det. Danmark har nu sikret en kvoteplads til OL næste år i Rio.

Det danske hold bestod af:
Daniel Skaaning, STT/VAT-CPH/NTC: 1.48,71.
Magnus Westermann, Herlev Svømning: 1.49,72.
Søren Dahl, Herlev Svømning/NC State University, USA: 1.48,55.
Anders Lie Nielsen, Farum Svømmeklub/University of Michigan, Club Wolverine, USA: 1.46,74.

Om præstationen fortæller en glad og lettet sportschef, Lars Green Bach, fra Kazan:

- Drengene har arbejdet stenhårdt på det her løb og har haft målsætningen om Top-12 siddende i hovedet i lang tid. At se dem nå målet i dag er en kæmpe forløsning for os alle og noget, som vi – og ikke mindst de fire drenge – kan være meget stolte over. Det var en fantastisk holdpræstation vi var vidner til i dag og med deres præstation kan vi nu glæde os til at skulle arbejde med holdkappen i forhold til det største af alt – nemlig deltagelse ved næste års OL i Rio, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef fredag middag i Kazan.

Tillykke til ovennævnte fire drenge med en stærk holdpræstation. Tillykke med OL-kvotepladsen.

I fredagens indledende afsnit var også Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC, i konkurrence, da der stod indledende 50 m butterfly på programmet. Jeanette, der er forsvarende verdensmester på denne distance bliver i indledende afsnit noteret for tiden 25,51 og går med den tid sikkert videre til eftermiddagens semifinaler som samlet to’er.

Hurtigste svømmer i indledende afsnit var svenske Sarah Sjöström i tiden 25,43. Sarah – som er indehaver af verdensrekorden på distancen i den fantastiske tid 24,43.

I damernes indledende 800 m fri fredag formiddag svømmede Lotte Friis et kontrolleret løb og blev med sin tid - 8.23,12 - samlet nummer tre.

Således kan vi nu glæde os til at følge svømmeren fra Gentofte Svømmeklub/NBAC, USA, når finalen afvikles lørdag aften. Hurtigste svømmer på distancen lørdag morgen var Katie Ledecky, USA, i tiden 8.19,42.


Også Aalborgs Viktor Bromer var i konkurrence i Kazan Arena Stadium fredag morgen. I indledende 100 m butterfly bliver danskeren noteret for den personlige rekordtid 52,53, som resulterer i en samlet 23. plads.

Den 22-årige dansker udtalte selv efterfølgende, at han havde håbet på en lidt hurtigere tid. Men personlig rekord, blev det dog til, og det i en disciplin, som ikke udgør svømmerens primære løb.

I aftenens finaleafsnit kan vi, foruden ovennævnte semifinaler i 50 m butterfly hvor vi har Jeanette Ottesen med til start, også glæde os til at følge Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/NTC, i favoritdisciplinen 200 m brystsvømning. Rikke – som er indehaver af verdensrekorden på distancen i 2.19,11 - er klar til aftenens finale som hurtigste svømmer. Der er således lagt op til et brag af en finale her.

Finaleafsnittet begynder klokken 16.30 dansk tid.

Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater og fotos på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk  
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne. 


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger