0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

5. plads til Viktor Bromer i 200 butterfly finalen og DR/NR af Mie Ø. i 50 m ryg semifinaler

05-08-2015

Viktor Bromer opfylder nu, som den tredje danske svømmer, udtagelseskriterierne til OL.

Af: Nora Thomsen

I onsdagens finaleafsnit af VM i svømning i Kazan stod Viktor Bromer klar til finalen på sin favoritdisciplin 200 m butterfly. Og det blev her til en fin femteplads for den 22-årige svømmer i tiden 1.54,66.

Guldet blev her svømmet hjem af Laszlo Cseh, Ungarn, i tiden 1.53,48. Sølv til Chad Le Clos, Hviderusland, i tiden 1.53,68. Og endelig bronze til Jan Switkowski, Polen, i tiden 1.54,10.

Om Aalborg-svømmerens samlede præstationer i disciplinen 200 m butterfly ved VM udtaler Dansk Svømmeunions sportschef Lars Green Bach:

- Viktor har med sine tre resultater i 200 m butterfly (indledende, semifinaler og finale, red.) gjort et fantastisk arbejde. Han er VM-debutant og han er oppe imod et uhyggelig stærkt felt af svømmere, og alligevel går han ind og præsterer danske og nordiske rekordtider i tre forskelligt opbyggede løb, der alle ligger på 1.54. Han opnår målsætningen om at komme i en finale og han opfylder med sin præstation udtagelseskriterierne til OL i Rio. Sagt med andre ord – Viktor har vist, at han kan være med på det her niveau og gøre sig gældende også i en finale. Vi har i Viktor i dag en verdensklassesvømmer, ingen tvivl om det, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef, der runder af med at minde om, at Viktor forud for løbet var seedet som nummer 10 og at han nu slutter som nummer fem. Så kan der kun være grund til stor tilfredshed.

Velfortjent ros fra sportschef Lars Green Bach og samtidig lykønskning til Viktor Bromer og til Viktors daglige klubtræner, Eyleifur Isak Johannesson, med det flotte resultat.

Næste gang vi skal følge Viktor Bromer i Kazan bliver på fredag, når der er 100 m butterfly på programmet.

Aftenens anden danske svømmer i konkurrence var Mie Ø. Nielsen, som havde 50 m rygsvømning semifinaler på programmet.
Og her blev det til en ny dansk og nordisk rekord af den 18-årige svømmer i tiden 27,63.
Et rigtig flot svømmet løb af Mie, der viser, at hun nu er mere frisk oven på gårsdagens medaljepræstation og en nat med kun sparsom søvn.
Mie forbedrer her sin egen danske og nordiske rekord med 13/100 sekunder og er sikkert videre til finalen i morgen som samlet nummer tre. En finale, som må forventes at blive uhyggelig spændende og tæt.   

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Før vi når til ovennævnte spændende finale i morgen aften er der også et rigtig interessant indledende afsnit i vente, set med danske øjne. Her kan vi nemlig glæde os til at skulle følge Pernille Blume, Gladsaxe Svøm/NTC, for første gang ved disse mesterskaber. Pernille svømmer indledende 100 m fri. Dernæst har vi også Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/NTC, klar når det går løs med indledende 200 m brystsvømning – den 26-årige svømmers favoritdisciplin, hvor hun er indehaver af verdensrekorden.
Således et rigtig interessant svømmeafsnit i vente, som begynder klokken 08.30 dansk tid.

Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger