0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

VM-bronzemedalje til Mie Ø. Nielsen tirsdag aften i 100 m rygsvømning

04-08-2015

Fjerdeplads til Lotte Friis i 1500 m fri finalen og Viktor Bromer klar til finalen i 200 fly.

Af: Nora Thomsen

Vi er nu nået til tredjedagens finaleafsnit af Verdensmesterskaberne i svømning i den russiske by, Kazan. Et mesterskab, der indtil videre har resulteret i flotte rekordpræstationer og en sølvmedalje mandag aften til Jeanette Ottesen i 100 m butterfly.
Tirsdag aften var det så Mie Ø. Nielsen og Lotte Friis’ tur til at kæmpe med om de forjættede VM-medaljer.
 
I damernes finale i 100 m rygsvømning formåede Mie Ø. Nielsen oven på et hurtigt udlæg at svømme en flot tredjeplads og dermed bronzemedalje hjem i den stærke tid 58,86. Den 18-årige svømmer er her blot 2/100 sekunder fra den danske og nordiske rekordpræstation, hun leverede i mandagens semifinale.

Et fantastisk flot resultat af den unge Aalborg-svømmer, som her debuterer i en VM-langbane finale. Med resultatet opfylder Mie Ø. Nielsen samtidig udtagelseskriterierne til OL i Rio 2016, som den anden danske svømmer.
Guldmedaljen blev her svømmet hjem af den australske svømmer Emily Seebohm i tiden 58,26 og sølvmedaljen ligeledes til en australsk svømmer, Madison Wilson, i tiden 58,75.
Tillykke til Mie Ø. Nielsen og til hendes daglige klubtræner, Eyleifur Isak Johannesson, med det flotte medalje-resultat.


En smilende VM-bronzemedaljevinder tirsdag aften. Tillykke til Mie Ø. Nielsen med det flotte resultat.
Foto: Patrick Kraemer.

Oven på denne herlige finale var der endnu en finale med dansk deltagelse på programmet tirsdag aften. Her var det Lotte Friis der skulle ud og kæmpe med om topplaceringerne på maratondistancen 1500 m fri.

Danskeren lægger flot ud og ser længe ud til at kunne kæmpe med om medaljerne.
Imidlertid mister den 27-årige dansker lidt kræfter på sidstedelen af den hårde maratondistance og på den sidste hjemtur må svømmeren fra Gentofte Svømmeklub/NBAC USA se sig overhalet af den ungarske svømmer Boglarka Kapas, som dermed sikrer sig tredjepladsen og således bronzemedaljen i tiden 15.47,09. Lotte Friis noteres for tiden 15.49,00, som resulterer i en fjerdeplads. Så tæt på og så alligevel ikke.
Guldmedaljen blev her svømmet overlegent hjem af Katie Ledecky, USA, i endnu en verdensrekordtid – 15.25,48. Katie, som også svømmede en verdensrekord hjem på distancen i gårsdagens indledende løb.
Sølvmedaljen gik til Lauren Boyle, New Zealand, i tiden 15.40,14.

Til denne præstation tirsdag aften hører, at Lotte sidste sommer havde et rigtig svært EM. Det udtaler Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, og uddyber:

- Og selvom man kan sige, at en fjerdeplads i en VM-finale naturligvis altid er lidt ærgerlig, så kan Lotte bestemt være sit resultat bekendt. Med de tider som Lotte har svømmet hjem i aften og i mandagens indledende afsnit, har hun til fulde vist, at hun nu atter er tilbage i verdenstoppen, lyder det fra Dansk Svømmeunions sportschef, som nu glæder sig til at følge Lottes fokus på 800 m fri frem mod OL næste år.

Sidste danske svømmer i bassinet tirsdag aften var Viktor Bromer, Aalborg Svømmeklub, som var med videre fra indledende 200 m butterfly med den samlet næsthurtigste tid – 1.54,47. En tid som samtidig var både dansk og nordisk rekord for den 22-årige svømmer.
I aftenens semifinaler lægger Viktor Bromer lidt langsommere ud sammenlignet med indledende afsnit og svømmer et i det hele taget meget kontrolleret løb, som resulterer i en samlet fjerdeplads og dermed sikker finaleplads for den danske svømmer i tiden 1.54,82.
Dermed er der nu lagt op til en rigtig spændende finale på denne distance i morgen aften.
Allerede nu har Viktor Bromer imidlertid nået sin målsætning, som var at opnå en finaleplads på denne distance. Så på den måde kan man sige at presset umiddelbart er fjernet og Aalborg-svømmeren kan tillade sig at gå til morgendagens finale med god ro i sindet. Hvad det så kan resultere i, må vi glæde os til at følge i morgen aften.  


Se alle resultater på: www.omegatiming.com

I morgen, onsdag, har vi som nævnt ovenfor en spændende finale at glæde os til i herrernes 200 m butterfly. Men inden da kan vi allerede i indledende afsnit se frem til at få et gensyn med aftenens bronzemedaljevinder, Mie Ø. Nielsen, da hun der stiller op i indledende 50 m rygsvømning. Indledende afsnit begynder klokken 08.30 dansk tid.


Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger