0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sølvmedalje til Jeanette Ottesen i 100 m butterfly

03-08-2015

Samtidig stærk dansk/nordisk rekord af Mie Ø. Nielsen i 100 m ryg semifinaler mandag aften.

Af: Nora Thomsen

I mandagens finaleafsnit ved VM i svømning i Kazan lykkedes det for Jeanette Ottesen at svømme en sølvmedalje hjem i 100 m butterfly finalen i tiden 57,05. Dejligt med den første medalje til Danmark ved disse verdensmesterskaber og skønt at se Jeanettes fjerdeplads fra VM i Barcelona 2013 skiftet ud i aften med en stærk anden- og dermed sølvmedaljeplads.


Jeanette Ottesen med sølvmedaljen i 100 m butterfly mandag ved VM i Kazan. Foto: Patrick Kraemer.

Med aftenens resultat opfylder den 27-årige svømmer fra Vejle Svømmeklub Triton/NTC, som den første danske svømmer, udtagelseskriterierne til OL i Rio 2016.
Eneste svømmer, som Jeanette Ottesen ikke kunne hamle op med i finalen var svenske Sarah Sjöström, der for anden dag i træk formåede at sætte verdensrekord på distancen – denne gang nu i tiden 55,64. Her forbedrer den svenske svømmer sin egen rekordtid med 1/10 sekunder.
Bronzemedaljen blev i aftenens finale svømmet hjem af den kinesiske svømmer, Ying Lu, i tiden 57,48.
Stort tillykke til Jeanette Ottesen med sølvmedaljen i 100 m butterfly i aften.

I mandagens finaleafsnit var også 18-årige Mie Ø. Nielsen i konkurrence da der stod 100 m rygsvømning semifinaler på programmet. Og her blev det til en virkelig stærk præstation af svømmeren fra Aalborg, som sætter dansk og nordisk rekord i tiden 58,84. Mie forbedrer her sine egne rekordtider fra marts måned med 3/10 sekunder.
Med denne sublime tid bliver danskeren samlet to’er og er dermed sikkert med videre til finalen tirsdag, som bliver virkelig spændende at følge.
Tillykke til Mie Ø. Nielsen og til hendes daglige klubtræner, Eyleifur Isak Johannesson, med det flotte resultat.


I semifinalerne i damernes 100 m brystsvømning skulle Rikke Møller Pedersen mandag aften forsøge at svømme sig ind på en finaleplads. Det lykkedes desværre ikke for svømmeren fra Herning Svømmeklub/NTC at få sit løb til at lykkes og derfor måtte den 26-årige dansker se sig placeret på en samlet 12. plads i tiden 1.07,42.
Et ærgerligt løb som nu er vigtig at få rystet af sig for danskeren, således hun kan stå klar når det gælder favorit-disciplinen 200 m brystsvømning på torsdag.  

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

Med aftenens resultater har vi i skrivende stund to spændende finaler at følge tirsdag aften. Men inden vi når så langt har vi også et rigtig interessant indledende afsnit, hvor vi skal følge Viktor Bromer (Aalborg) i sin primære disciplin 200 m butterfly og Mads Glæsner (Sigma Swim Allerød/Trojan Swim Club, USA) i 800 m fri.    

 

Indledende afsnit begynder klokken 08.30 dansk tid.

Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger