0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fin mandag formiddag for de danske svømmere i Kazan

03-08-2015

Tre svømmere videre til henholdsvis to semifinaler og en finale samt en flot personlig rekordtid.

Af: Nora Thomsen

I mandagens indledende afsnit af VM i svømning i Kazan, var der dansk deltagelse i fire discipliner.
Mie Ø. Nielsen, Aalborg, svømmede indledende 100 m rygsvømning i tiden 59,40. Et rigtig fint indledende løb af den 18-årige svømmer som er sikkert videre til eftermiddagens semifinaler som samlet nummer fire.

I damernes indledende 100 m brystsvømning blev det ikke til et af Rikke Møller Pedersens bedste præstationer mandag morgen, da hun blev noteret for tiden 1.07,39. Alligevel er svømmeren fra Herning Svømmeklub/NTC videre til semifinalerne på denne distance som samlet nummer 13. Så også her har vi dansk deltagelse når semifinalerne afvikles senere i dag, mandag.


Rikke Møller Pedersen på vej i 100 m brystsvømning. Foto: Patrick Kraemer.


På maratondistancen 1500 m fri for damer skulle Lotte Friis i konkurrence mandag morgen. Her blev det til et fint kontrolleret løb og en samlet andenplads til den 27-årige svømmer fra Gentofte Svømmeklub/North Baltimore Aquatic Club, USA, i tiden 15.54,23. Hurtigste svømmer i indledende afsnit blev Katie Ledecky, som satte ny verdensrekord i den imponerende tid 15.27,71. Amerikaneren forbedrer her sin egen verdensrekord med 65/100 sekunder.
Finalen, hvor vi nu kan glæde os til at følge Lotte Friis, er på programmet tirsdag aften.

Endelig var også Anders Lie Nielsen, Farum Svømmeklub/University of Michigan, Club Wolverine, USA, med i mandagens indledende 200 m fri.
Det er første gang at den 24-årige dansker stiller til start ved et VM på langbane og i denne debut-præstation formår han at sætte en flot personlig rekord i tiden 1.48,27. Det tegner således rigtig godt for herrernes holdkap på fredag, hvor der står 4x200 fri på programmet.
I mandagens indledende løb slutter Anders som nummer 23.

- Så samlet set en god formiddag for Danmark ved VM i Kazan, hvor det er blevet til viderekvalifikation til henholdsvis en finale og to semifinaler og derudover en flot personlig rekordtids-præstation, lyder det opsummerende fra sportschef Lars Green Bach i Kazan.

Se alle resultater på: www.omegatiming.com

I mandagens finaleafsnit kan vi foruden Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen, som begge skal svømme semifinaler, glæde os til at skulle følge Jeanette Ottesen (Vejle Svømmeklub Triton/NTC) i finalen i 100 m butterfly. Så et virkelig spændende VM-finaleafsnit venter forude, set med danske øjne.
Finaleafsnittet begynder klokken 16.30 dansk tid.


Dansk Svømmeunions VM Mediaguide.

Dansk Svømmeunion vil løbende opdatere med resultater, fotos og video på nyhedssitet SvømmeSport - www.svoem.dk 
Følg også med på Facebook og på Twitter: #VMsvøm

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions sportschef og presseansvarlig under VM, Lars Green Bach, på det særlige russiske mobil-nr: +7 90833 01478. Dansk Svømmeunion opfordrer til at alt kontakt til holdet går via sportschefen i stedet for direkte til svømmerne.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger