0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bronzemedalje til dansk juniorsvømmer ved European Games fredag

26-06-2015

Fredag kom der endnu en bronzemedalje ned i den danske svømmetrups turban i Baku.

Af: Nora Thomsen

Oven på en flot præstation i indledende 50 m fri fredag morgen, hvor det blev til dansk juniorrekord i samlet hurtigste tid, var der lagt op til spænding, da Julie Kepp Jensen, JGI/A6, svømmede semifinaler fredag eftermiddag. Og her formåede danskeren at svømme sig flot videre til finalen i tredjehurtigste tid - 25,58.
I finalen var der fortsat masser af energi i den blot 15-årige svømmer som her kæmper sig ind på en herlig tredjeplads og dermed bronzemedaljeplads i endnu en dansk juniorrekordtid 25,41. Her forbedrer Julie sin rekordtid fra indledende afsnit med yderligere 14/100 sekunder. Et flot resultat af danske Julie Kepp Jensen, som kun blev overgået af den russiske svømmer, Mariia Kameneva, som vinder guld i tiden 25,23 og Hollands Marrit Steenbergen, som vinder sølv i tiden 25,27.


Julie Kepp Jensen med sin velfortjente bronzemedalje om halsen. Foto: SVØM.

Tillykke til Julie Kepp Jensen, til hendes klub, JGI/A6, og til hendes daglige træner Jon Langberg.

Også gårsdagens bronzemedaljevinder, Tobias B. Bjerg, var i konkurrence fredag eftermiddag, da drengenes semifinaler i 100 m brystsvømning blev afholdt. Her bliver det til en samlet sjetteplads for AGF-svømmeren i tiden 1.02,39 og vi kan dermed se frem til en spændende finale med dansk deltagelse i denne disciplin i morgen, lørdag.
Med i samme semifinaler var også Farum Svømmeklubs Philip Greve, som her, for anden gang i dag, formår at præstere en personlig rekordtid på distancen i tiden 1.03,34. Et flot resultat som rækker til en samlet plads som nummer 11.

I pigernes 100 m brystsvømning semifinaler fredag eftermiddag må danske Josefine B. Pedersen ud i omsvømning med Beste Gulsen Samanci fra Tyrkiet om ottendepladsen og dermed pladsen videre til morgendagens finale på distancen. Det må hun efter at de to svømmere bliver noteret for præcis den samme tid – 1.11,72. Desværre trækker den tyrkiske svømmer det længste strå i omsvømningen med tiden 1.10,80, hvorfor Josefine, med sin tid, 1.11,05, må se sig nøjes med den ærgerlige placering som nummer ni og dermed førstereserve til finalen i morgen, lørdag. Det skal dog nævnes, at den danske svømmer fra MK31/VAT-CPH med tiden 1.11,05 for anden gang i dag sætter en stor personlig rekord. Således virkelig flot kæmpet af danskeren.

Victoria Bierre, Herlev, var fredag eftermiddag med i pigernes 100 m rygsvømning semifinaler. Her noteres danskeren for tiden 1.04,65 som rækker til en samlet placering som nummer 14.

Se alle resultater på den officielle hjemmeside her.

I morgen, lørdag, er sidste konkurrencedag ved EM for juniorer / European Games i Baku. Også her vil der være flere interessante løb at følge med dansk deltagelse. Og så ved vi allerede nu, at vi har dansk deltagelse i finalen i 100 m brystsvømning for drenge, hvor Tobias B. Bjerg, AGF, vil stå klar.

Følg med i indledende afsnit klokken 06.30 dansk tid og senere lørdag, når finaleafsnittet begynder klokken 14.30 dansk tid.


For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, på det særlige Baku-mobilnr.: +994 77 484 1265.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion


 


Cookieindstillinger