0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Udmærket start for de danske juniorsvømmere ved European Games

23-06-2015

Flere danskere videre til semifinaler og en dansk juniorrekord er det blevet til i aller første afsnit.

Af: Nora Thomsen

Ved European Games i Baku er svømmekonkurrencerne begyndt i dag, tirsdag. Danmark stiller her med 13 juniorsvømmere, hvoraf flere ifølge Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, har muligheder for at gå hele vejen til finalepladser. Hvorvidt det skal lykkes afhænger i høj grad af svømmernes evner til at holde hovedet koldt, bevare overblikket og hertil levere den optimale præstation.
Nedtællingen har været i gang længe og nu er det endelig blevet dagen, hvor de første danske svømmere er i konkurrence ved det, der andre år betegnes som EM for juniorer.

I tirsdagens indledende afsnit var der flere danskere, som forstod at bevare overblikket og levere en flot præstation. Særligt bør her fremhæves Josefine B. Pedersen, MK31/VAT-CPH, der i indledende 50 m brystsvømning sætter dansk juniorrekord i tiden 32,46. Josefine sletter her Josephina Bartelas rekord fra 2010 og forbedrer tiden med 11/100 sekunder.
En virkelig flot præstation af svømmeren fra MK31, der med en samlet femteplads er videre til eftermiddagens semifinaler på distancen.

I indledende 100 m fri for piger bliver det også til en samlet femteplads for Julie Kepp Jensen i tiden 56,51. Dermed er også svømmeren fra JGI/A6 videre til eftermiddagens semifinaler.

For svømmerne Trine Kjøngerskov, Herning, og Helena R. Bach, Holstebro, bliver det til henholdsvis en samlet 14. og 15. plads i pigernes 200 m butterfly. Trine noteres for tiden 2.19,11, mens Helena følger lige i hælene i 2.19,66. Også her kan vi derfor nu se frem til semifinaler i eftermiddag med dansk deltagelse.

I pigernes 4 x 100 m fri holdkap svømmer holdet fra Danmark sig ind på en samlet syvendeplads i tiden 3.54,18 og sikrer sig således en finaleplads i eftermiddagens afsnit.
I formiddagens løb bestod holdet af svømmerne: Emily Gantriis (Helsinge), Signe Bro (Gentofte), Josephine Holm (Svømmeklubben KVIK) og Trine Kjøngerskov (Herning). Sidstnævnte svømmer et sekund under hendes hidtil bedste tid.
Når det går løs i eftermiddagens finale skiftes Trine ud med Julie Kepp Jensen (JGI/A6) af taktiske årsager, fortæller Thomas Stub, talentansvarlig i Dansk Svømmeunion.  


Endelig skal også Tobias B. Bjerg nævnes for sit resultat i drengenes indledende 200 m brystsvømning. Her formår den 17-årige svømmer fra AGF at sætte en flot personlig rekordtid med et par sekunder i tiden 2.20,12. Tobias slutter i indledende afsnit på en samlet 22. plads.

Se alle resultater på den officielle hjemmeside her.

Se videointerviews og nyhedsopdateringer fra EJM i svømning / European Games på SvømmeSport/www.svoem.dk


Tirsdagens semifinale-/finaleafsnit begynder klokken 14.30 dansk tid.

Husk at TV2 Sport transmitterer live fra svømmekonkurrencerne.

For yderligere information henvises til Dansk Svømmeunions talentansvarlig, Thomas Stub, på det særlige Baku-mobilnr.: +994 77 484 1265.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger