0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lige ved og næsten for Martin Bang Christensen

21-06-2015

AGF-udspringeren afslutter sin indledende platform-konkurrence blot 4,15 point fra finalen.

Af: Victor Valore, Anna Birkbak

Martin Bang Christensen (AGF Udspring) stillede til start med en yderst konkurrencedygtig serie, som kunne sikre ham adgang til finalen i den sidste konkurrence ved de første European Games i Baku. Martin endte blot 4,15 point fra finalen, et pointtal som potentielt kunne have været hentet på hvert af de ni spring i den indledende runde.

 

Martin Bang Christensen i spring. Foto: Victor Valore.

 

I de fire stilspring præsterede Marin samlet 144,50 point, godt 15 point efter de 160 point han typisk laver på sine stilspring. Med afsæt i en 17. plads skulle han således bruge sværhedsgraden i sin serie til at avancere de fem pladser til finalen.

 

De frie spring indledtes med 3½ forlæns salto leveret til 6/6½, et godkendt spring. 2½ molbergsalto til 6½ var ligeledes godkendt. Martin var nu på en delt 10. plads og dermed inden for finalefeltet.

 

3½ tyskersalto, et spring som Martin tidligere har taget mere end 80 point på, bliver desværre åbnet for tidligt, og det ender i et stort underslag med karaktererne 3/3½ til følge. Den samlede pointsum for dette spring bliver således 28,80 point og Martin er på 12. pladsen og dermed på kanten af finalefeltet. 2½ baglæns salto med 1½ skrue leveres til 6½/7, og det indkasserer således 65,6 point samt to pladsers avancering til 10. pladsen.

 

Sidste spring, 3½ baglæns salto med sværhedsgrad 3,3, skal således fastslå Martins finaleplads. Dette spring er relativt nyt i Martins repertoire og er tænkt som en strategisk afslutning, hvor det er valgt i stedet for 2½ baglæns fra 5 meter. Springet kommer rigtig godt af sted, Martin roterer med god hastighed, men han sparker det ud for lavt og ender i et underslag. Dommerne giver 3½ og sender Martin til en 14. plads, to placeringer uden for finalen.

 

- Martin er et naturtalent på tårnet, men manglende træningsmuligheder i hverdagen gør, at han ikke kan træne sine spring regelmæssigt, kommenterer landstræner Claus Friislund ovenpå indledende.

 

De fleste af Martins konkurrenter i denne konkurrence træner tårn på daglig basis og har således meget mere rutine at tære på

 

- Det er rigtigt ærgerligt at se finalepladsen forsvinde med blot 4,15 point, når jeg kan se disse ekstra point i hvert eneste af Martins spring, slutter Claus Friislund af.

 

Den danske deltagelse i udspring ved de første European Games er hermed afsluttet, og mandag går turen tilbage til Danmark via London. Det er første gang, at dansk udspring har været i forbindelse med det olympiske miljø siden 1980, og de flotte præstationer af de unge danske udspringere lover godt for fremtiden.

 

- Vi har opnået vores væsentlige målsætning om at se danskere i finalerne ved European Games, og til trods for, at vi ikke havde dagsformen til herrer synkrokonkurrencen, så er jeg godt tilfreds med det samlede resultat, siger teamchef for udspring Victor Valore.

 

Du kan læse alle resultater for konkurrencerne her.

 

Og så kan du nyde teamchef Victor Valores mange flotte billeder fra konkurrencerne i Baku på Flickr.

 


Cookieindstillinger