0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

En 7. plads er godkendt for dansk udspringer

20-06-2015

Aftenens finale i herrernes 3 meter endte med flot 7. plads til Andreas Sargent Larsen fra Lyngby.

Af: Victor Valore, Anna Birkbak

Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub af 2002) stod overfor sin sidste udfordring i European Games, da han her til aften skulle springe finale i herrernes 3 meter-konkurrence. En konkurrence, som var domineret af store udspringsnationer som Storbritannien, Rusland, Italien og Tyskland.

 

Andreas Sargent Larsen i sin landsholdsdragt i Baku. Foto: Victor Valore.

 

Med 207,45 point båret videre fra den indledende runde skulle Andreas starte ud med 3½ forlæns salto. Et spring han elsker at udføre, og som i træningen oftest laves til 7½/8. Springet kom dog skidt fra start og endte med 4½/5.

 

Andet spring var 2½ salto med dobbelt skrue. Springet blev udført fint og gav karaktererne 6½/7. 2½ tysker var tredje spring, springet som kiksede i den indledende runde. Det blev bedre i finalen, men ikke som vi gerne ville have haft det.

 

- Jeg kom for tidligt ud af rotationen, siger Andreas om springet, der ender i underslag.

 

2½ baglæns salto hoftebøjet til 6/6½ var et udmærket spring, men der kunne have været klemt en karakter mere ud af dommerne, hvis springet havde været mere i flow. 2½ molbergsalto blev også leveret på rutinen, en fin karakterer, men ikke en karakter som kunne rykke ved nogle placeringer i Andreas’ favør.

 

- Det er en godkendt og udmærket præstation, omen en smule rutinepræget, fortæller landstræner Claus Friislund. At Andreas som 16-årig kan springe sig ind midt i finalefeltet og bl.a. slå begge de tyske udspringere er rigtig, rigtig fint.

 

Forventningerne til Andreas individuelt var at komme i finalen, og slutresultatet er altså hhv. en 5. plads på 1 meter og 7. plads på 3 meter.

 

- Med sidste individuelle konkurrence ved de første European Games har Andreas leveret resultater, som overgår vores forventninger, fortæller teamchef for udspring, Victor Valore.

 

I morgen skal Danmark i sin sidste udfordring, når Martin Bang Christensen springer herrer platform. Den indledende runde starter klokken 13.00 i Baku, klokken 10.00 dansk tid.

 

Derudover har DR Sporten givet Andreas Sargent Larsen muligheden for at overtage deres Snapchat-profil. Så hvis du bruger app'en, så tilføj 'drsporten' og følg Andreas' snaps i løbet af dagen i morgen, hvor han vil dække Martins konkurrencer og andre aktiviteter i Baku!


 


Cookieindstillinger