0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot dansk præstation i herrer 3 meter indledende

20-06-2015

Spændingen var enorm, den danske skæbne blev afgjort af de sidste 8 ud af 320 spring.

Af: Victor Valore

Med en klar målsætning om at sikre Danmark en plads i finalen tog danskerne til Baku Aquatics Center. Efter en solid start af begge danske udspringere på 3-meteren, så skulle vi til de sidste 8 af konkurrencens i alt 320 spring, førend noget var afgjort. Spændingen var enorm.
 
Konkurrencens fem første runder udgøres af stilspring, som har en samlet sværhedsgrad på 9,5 for alle deltagere. Både Martin Bang Christensen (AGF Udspring) og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub 2002) leverede en flot indsats i disse runder og lå således godt i forhold til de første 12 pladser, Andreas med 207,45 point og Martin med 198,90. Et fint afsæt for eventuelle finalepladser.
 
Martin leverede herefter tre stabile runder med karakterer imellem 5½ og 6½ og skulle i 9. runde levere 2½ baglæns salto. Fokus ved eksekveringen af dette spring var hurtige arme i afgangen, hvilket lykkedes, men en blød ryg gjorde, at nedslaget ikke blev perfekt. Dette resulterede i 4½/5 fra dommerne.
 
Martin Bang Christensen gør klar til spring. Foto: Victor Valore
 
Andreas laver en flot 3½ forlæns salto og en godkendt 2½ forlæns salto med dobbelt skrue, og han ligger udsædvanligt flot i feltet om finalepladserne. 2½ tyskersalto i 8. runde bliver dog kritisk, da skuldrene driller marginalt, springet bliver utilfredsstillende. Dommerne bliver nødt til at give 3½. En del af det tabte vindes dog tilbage i 9. runde, hvor 2½ baglæns salto sættes stabilt til 6-taller.
 
Andreas Sargent Larsen mit i eksekveringen. Foto: Lars Møller
 
Vi gik således ind i en nervepirrende 10. runde, hvor alt kunne ske. Martin startede fra en 16. plads og Andreas fra en delt 11. plads. Vi var altså ikke bare afhængige af egen performance, men i høj grad også præsttionerne fra de øvrige udspringere, som lå midt i feltet.
 
Som springer nummer 25 ud af 32 leverede Martin stålsat sin 2½ molbergsalto sammenbøjet og bragte sig på en 11. plads i feltet. Vi var således sikre på mindst én dansk finaleplads uanset hvad. 
 
Konkurrencens næstsidste spring var således Andreas', som havde mulighed for at springe sig i finalen, men dette ville i givet fald sætte Martin i en udsat position. Andreas satte sin 2½ molbergsalto til 7½ og var således placeret på 6. pladsen, den bedste halvdel af finalefeltet.
 
Konkurrencens sidste spring blev udført af den hviderussiske udspringer Naurozau, der sprang sig i finalen foran Martin, som blev skubbet til 13. pladsen.
 
En ærgerlig situation for det danske makkerpar, men Martin tog det roligt og sagde efterfølgende:
 
- Så tager jeg min finaleplads på tårnet i morgen!
 
Om dagens præstationer udtaler landstræner Claus Friislund:
 
- Det er et dansk drømmescenarie. Med en 6. plads i aftenens finale og med Martin som første reserve, så har det danske team leveret en fantastisk indsats mod de ældre europæiske konkurrenter.
 
Finalen starter klokken 20.30 lokal tid, klokken 17.30 dansk tid. Følg Danmark live på TV2 Sport eller via live-streaming på www.baku2015.com.

 


Cookieindstillinger