0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

En dårlig dag på kontoret

19-06-2015

Det blev ikke til det forventede niveau i aftenens synkofinale for udspringerne Andreas Sargent Larsen og Martin Christensen.

Af: Victor Valore, Anna Birkbak

Synkro-duoen Martin Bang Christensen (AGF Svømning) og Andreas Sargent Larsen (Lyngby Udspringsklub af 2002/LUK2002) har i de seneste konkurrencer ligget stabilt omkring 270-282 point. En stabilitet som var medvirkende til en forventning om at kunne kæmpe om fjerdepladsen ved dagens konkurrence i 3 meter synkron. Sådan gik det desværre ikke.

 

Synkronudsprings konkurrenceform starter altid med to runder, hvor springene giver sværhedsgrad 2,0, uanset hvilket spring man udfører. Dette er en regel som sikrer, at udspringerne søger at lave nogle stilspring til høje karakterer.

 

Martin og Andreas startede med halvanden forlæns salto der gik til 6½/7½. Ikke en fantastisk præstation, men dog acceptabelt. Andet spring til 2,0 var baglæns hovedspring hoftebøjet til 6/7/7½. 6-tallet var for Andreas' eksekvering, som grundet dårlig hovedstilling i åbning af springet giver et lille overslag. Ved de første point og placeringer var der således plads til forbedringer.

 

De tre frie spring blev indledt med 3½ forlæns salto til sværhedsgrad 3,1 og gav dermed en mulighed for at tage rigtig mange point. Andreas får dog ikke linet springet op og stoppet sin rotation, så derfor ender han med at rulle i overfladen og dommerne giver, helt korrekt, 4½ for hans eksekvering.

 

- Det er en fejl, jeg ikke har lavet før, og jeg forstår ikke hvad der skete, kommenterede Andreas efterfølgende.

 

Fjerde runde gav lidt tiltrængt genoprejsning, da 2½ forlæns salto med hel skrue blev udført til 6½/7/7½ og samlet gav 64,8 point. Dette gav en avancering med to pladser til 6. pladsen, som blev dagens bedste.

 

Her begge udspringere, Sargent Larsen øverst, Christensen nederst. Foto: Victor Valore

 

I femte og sidste runde skulle der således leveres maksimalt for at avancere positionen. 2½ molbergsalto gik for Martin i stykker, da han får et afsæt med tæerne udover vippen, og han må således korrigere efterfølgende, hvilket ender i et overslag.

 

- Vi endte således i en samlet 9. plads, 18 point fra den 4. plads, som vi efterstræbte. Udspring er en sport, hvor man skal levere på sekundet, og i dag lavede vi to væsentlige kiks og måtte således tage konsekvensen, sammenfatter landstræner Claus Friislund dagen.

 

I morgen går det løs for begge udspringere individuelt på 3 meter-vippen, hvor der blandt 32 deltagere skal springes om 12 finalepladser. Finalen bliver - forhåbentlig med to danskere - vist på TV2 Sport fra klokken 17.30.

 

Besøg desuden Dansk Udsprings Facebook-side med flotte billeder og opdateringer.


 


Cookieindstillinger