0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Skuffet Andreas Sargent Larsen nr. 5 i finalen

18-06-2015

Udspringeren fra Lyngby føler selv, at en bronzemedalje var inden for rækkevidde her til aften. Men heldet var ikke med ham.

Af: Victor Valore, Anna Birkbak

På førstedagen for udspring ved European Games avancerede Andreas Sargent Larsen til finalen i herrer 1 meter med en 7. plads i den indledende runde. I finalen avancerede han yderligere til en 5. plads, endda med en medalje inden for rækkevidde. Men det blev det desværre ikke til i denne omgang.

 

Andreas startede finalen med 2½ forlæns salto, et spring som normalt sidder stabilt. En sløv afgang fra vippen gjorde det dog svært, og resultatet blev således blot 6/6½ fra dommerne, hvilket er i underkanten af, hvad Andreas reelt burde have ud af springet.

 

Anden runde satte Andreas tilbage på sporet, da han høstede 8-taller for sin halvanden forlæns med dobbeltskrue. Tredje runde var et gensyn med 2½ tyskersalto som ikke blev leveret godt nok i den indledende runde. Denne gang sad den til 6/6½ og trak således Andreas helt frem til en 4. plads i feltet.

 

Andreas Sargent Larsen gør klar til spring. Foto: Victor Valore

 

Halvanden baglæns salto i fjerde runde har blot en sværhedsgrad på 2,3, så taktisk ville det være nærmest umuligt at fastholde fjerdepladsen. Springet blev sat til 7-taller, og Andreas mistede således kun en enkelt plads og kunne gå i sidste runde på en 5. plads med blot 11½ point til en bronzemedalje.

 

- Ved indgangen til sidste runde står mange muligheder åbne, og Andreas havde mulighed for at ende på alt mellem 3. og 7. placering, sagde landstræner Claus Friislund, inden han gav Andreas instrukser til sidste spring.

 

Sidste spring var 2½ molbergsalto, som stort set er obligatorisk, når man vil konkurrerer på dette niveau. Andreas satte springet til 6/6½ og kunne således fastholde sin placering som nummer fem, blot under 15 point fra en bronzemedalje.

 

En skuffet Andreas kommenterer efter finalen:

 

- Jeg kunne have lavet de manglende point, det er simpelthen ikke godt nok!

 

Denne holdning deler landstræner Claus Friislund for så vidt:

 

- Andreas har virkelig vist, at han hører hjemme ved dette mesterskab. Han har serien, som kan bringe ham i kamp om en medalje, og det var detaljer, som i dag resulterede i de manglende point.

 

Hvor Andreas er debutant i aldersgruppen 16-18-årige, så er tre af de udspringere, som slog ham, i slutningen af gruppen. De rykker således ud ved årsskiftet. Dette lover altså godt for de kommende to år, hvor Andreas fortsat er i denne gruppe.

 

Næste danske indsats bliver i morgen fredag, hvor Martin Bang Christensen og Andreas Sargent Larsen springer 3m synkro. Der springes direkte finale klokken 19.00 lokal tid, klokken 16.00 dansk tid.

 

Læs mere om danskernes program ved udspringskonkurrencerne i Baku her.


 


Cookieindstillinger