0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmark i selskab med de store

19-05-2015

Det danske kvindelandshold i vandpolo var i weekenden i Dublin for at spille EU 8 Nations Cup. Turneringen er den største og mest prestigefulde turnering, landsholdet til dato har deltaget i

Af: Katrine Cohen

Holdet var blevet placeret i den på papiret hårdeste pulje med Tjekkiet, Skotland og Sydafrika, der i juli skal spille FINA World Championships i Kazan som et af de 16 bedste hold i verden. I A-puljen spillede værterne Irland, Schweiz, Slovakiet og en blanding af to svenske klubber.
 

Hårde udfordringer

Puljen skulle vise sig at blive akkurat lige så svært som forudset. Holdet måtte indkassere to store nederlag den første dag med 5-21 mod Tjekkiet på trods af målmand Pernille Belzas fænomenale redninger og 6-21 mod Sydafrika. I den første kamp skulle holdet, der har været ramt af sygdom og uheld og manglende træning lige i gang og finde hinanden, og i den anden kamp var Sydafrikas VM-hold en for stor mundfuld.

 

Rytmen blev fundet

Lørdag blev en meget bedre dag med to sejre først over 'arvefjenden' Skotland, som holdet har mødt flere gange før og ofte spiller lige op med. Denne gang endte det også meget lige med 9-8 til Danmark. Sejren kom i land, fordi holdet havde fundet det disciplinerede spil frem og tog holdindsatsen alvorligt.

Dagens anden kamp mod Schweiz endte overbevisende 15-8 til Danmark, hvor bl.a. den unge Kathrine Kejser Greve fra Tommerup fik vist sine hurtige ryk og scorede 2 af sine 7 mål i turneringen.

 

Skotsk sikkerhed

Dermed var Danmark klar til at spille om 5. pladsen mod Scotland. Der var masser af nerver på, for holdet ville gerne vise træner Søren Elmstrøm, at de kunne bevare fokus og slå skotterne igen. Det blev dog en rigtig hård nød at knække. Selvom holdet lagde stærkt ud med en 2-0 føring, fulgte skotterne godt med. Nina Sørensen, HSKs hurtige højrefløj viste også, hvorfor hun har været en af de stabile kræfter på holdet igennem lang tid, da hun satte et flot punktum for turneringen med 3 mål. Kampen endte dog 10-10, hvilket betød straffekastkonkurrence. Denne disciplin er ikke Danmarks stærkeste punkt, og sejren gik derfor desværre til Skotland, der var sikre skytter.

 

God og stabil udvikling

Danmark endte dermed på 6. pladsen. Skuffelsen var umiddelbar, men efter at have sundet sig lidt er det dog klart, at dansk kvindevandpolo er nået langt på det 1,5 år, der har været fokus på området under landstræner Søren Elmstrøm. Holdkaptajn Emma Morgen Hansen siger, ”Jeg er positiv over holdets fremgang i løbet af det sidste år. Sidste år spillede vi mod Skotland og tabte med 10 mål. Det er tydeligt, at der er sket en udvikling.  Alle tog ansvar og støttede hinanden.”

  Emma Morgen Hansen

Most Valuable Player og topscorer

Emma Morgen Hansen modtog prisen som turneringens Most Valuable Player – en pris som hun blev nomineret til af alle turneringens hold. Derudover fik hun også prisen som turneringens topscorer med 22 mål, hvilket var en imponerende bedrift.  

”Jeg har svævet på en sky i dag. Jeg er super glad for priserne og stolt af vores hold som har hjulpet mig med at vinde dem. Topscorerprisen kom som en stor overraskelse, idet vi spillede mod hold som Sydafrika, der vandt deres kampe med omkring 20 mål. MVP havde jeg en anelse om, at jeg måske kunne modtage, men det var fantastisk at modtage begge priser, ” udtaler Emma Morgen Hansen.

 

Næste udfordring bliver North Sea Cup i Skotland i oktober.


 


Cookieindstillinger