0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

København byder på EM kortbane i 2017

08-05-2015

Oven på succesen med afholdelse af EM kortbane i 2013 er Dansk Svømmeunion klar til at være vært igen i 2017. 

Af: Nora Thomsen

Dansk Svømmeunion byder, i samarbejde med Sport Event Denmark og København, på værtskabet for EM kortbane i 2017. Det sker i kølvandet på succesen med afholdelse af det tilsvarende mesterskab i 2013 i Herning. I 2017 er planen at afholde mesterskabet i Københavns kommende Royal Arena, som forventes klar til brug i løbet af 2016.

Det europæiske svømmeforbund, LEN, har som led i bud-processen været på besøg i København de seneste døgn med henblik på at drøfte det danske bud og inspicere stævneområdet. Direktør i LEN, Paulo Frischknecht, ser med udgangspunkt i det aktuelle besøg, med positive øjne på det danske bud:

- Med det som vi har set og drøftet i løbet af vores besøg i København, er vi fuldt ud overbeviste om, at Danmark og Dansk Svømmeunion endnu engang vil være i stand til, på imponerende vis, at flytte baren for hvad der er muligt i forhold til afholdelse af et EM på kortbane.

Danmark byder på værtskabet i kølvandet på succesen med afholdelse af EM på kortbane i 2013:

- Vi opnåede stor og værdifuld erfaring ved værtskabet af EM på kortbane i 2013, som vi løftede sammen med værtsbyen, Herning, og Sport Event Denmark. Og vi byder naturligvis på mesterskabet i 2017 med udgangspunkt i erfaringerne fra 2013. I 2017 vil vi afholde mesterskabet i København, hvis vi bliver valgt som værter. København opnåede en sjetteplads på ”SportCals” internationale liste over sportsbyer i 2014. Byen har således en stærk strategi hvad afholdelse af sportsevents angår, udtaler Pia Holmen, direktør i Dansk Svømmeunion.

Netop potentialet i København som event-by for et EM i svømning, er noget, som har stor betydning. Her er der i København ingen tvivl om, at byen vil være klar til at indtage værtsrollen:

- Med Royal Arena får vi i hovedstaden en scene i verdensklasse, hvor internationale sportsforbund kan præsentere deres respektive sportsgrene på fornemmeste vis over for københavnerne, danskerne og de mange internationale gæster. EM i svømning 2017 i Royal Arena, med et stort hoteludbud i forhaven med Crowne Plaza, Cabinn og Bella Sky, kommer til at synliggøre hovedstadens mange muligheder, udtaler Lars Vallentin Christensen, chef for sportevents i Wonderful Copenhagen.

I Sport Event Denmark, som er med til at arbejde for og søge om et EM i svømning til Danmark i 2017, er der store forhåbninger om at kunne få mulighed for at gentage succesen fra 2013 og bygge videre på de værdifulde erfaringer, der blev opnået dengang:

- Med et EM i kortbanesvømning i 2017 i København ville vi kunne bygge videre på den succes, som EM'et i 2013 blev i Herning. Her løftede vi barren for eventen, og det vil vi kunne gøre igen!, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.


Oven på mesterskabet i Herning tilbage i december 2013 udtalte LENs præsident, Paolo Barelli, at LEN, sammen med de danske arrangører af EM på kortbane, havde sat helt nye standarder for sådanne mesterskaber:

- LEN og den danske organisationskomité har sammen sat nye standarder for fremtidige Europamesterskaber på kortbane. Den fantastiske fysiske ramme for mesterskabet, den festlige involvering af publikum under konkurrencerne samt de meget dygtige og dybt-engagerede frivillige hjælpere skabte tilsammen en storslået hjemmebane for Danmark ved Europamesterskaberne på kortbane i december 2013. Med mesterskabet blev svømning flot promoveret såvel i Danmark som over hele Europa, og jeg tror, at Danmark har opnået stor anseelse i LEN-familien og dermed både i LEN og blandt de europæiske svømmenationer, lød det dengang fra LENs præsident Paolo Barelli.

Fakta:

·       Danmark byder på værtskabet for Europamesterskaberne på kortbane 2017.

·       Buddet er udarbejdet i samarbejde mellem Dansk Svømmeunion, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.

·       LEN forventes at træffe beslutning om hvem, der bliver værtsnation for mesterskaberne ultimo maj måned.


For yderligere information:
Direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen: mobil: 29 20 61 61.
Direktør i Sport Event Denmark, Lars Lundov: mobil: 40 31 48 55.
Chef for sportevents i Wonderful Copenhagen, Lars Vallentin Christensen: mobil: 23 38 30 63. 


 


Cookieindstillinger