0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Aalborg Svømmeklub certificeret som Elite+ klub

18-03-2015

Aftalen med Aalborg Svømmeklub gælder foreløbigt et år. 

Af: Nora Thomsen


Aalborg Svømmeklub indgår samarbejdsaftale med Dansk Svømmeunion om at være Elite+ klub. I et godt og tæt samarbejde med Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg er det lykkedes at skabe endnu bedre rammer omkring talent- og elitearbejdet i et af dansk svømnings stærkeste elitemiljøer.       
 


Arbejdet med at udvikle og styrke talent- og elitemiljøerne i dansk svømning udgør en central del af det at skabe muligheder for internationale topresultater på såvel kort som lang sigt. Med bedre rammer og vilkår for træningen af nogle af landets bedste svømmere, eksempelvis Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer, og et fortsat fokus på et stærkt talentudviklingsmiljø for nye talenter som centralt omdrejningspunkt, vil den nye aftale være med til at styrke udviklingen af dansk elitesvømning. 
 
- I Dansk Svømmeunion glæder vi os meget til det nye samarbejde med Aalborg Svømmeklub. Aalborg Svømmeklub har gennem de seneste år udviklet sig til et af landets stærkeste elitemiljøer, og jeg ser frem til, at vi i fællesskab kan udvikle mulighederne for talent- og elitesvømmerne i Aalborg yderligere, siger sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach.
 
- Det er en krævende opgave at fastholde og videreudvikle et seniormiljø i international elitesvømning. Jeg er derfor rigtig glad for, at der i forbindelse med aftalen er blevet etableret et godt og tæt samarbejde med Aalborg Kommune og Elitesport Aalborg, og at vi sammen er lykkedes med at optimere rammer og vilkår omkring de internationale elitesvømmere i klubben, tilføjer sportschefen.
 
I Aalborg Svømmeklub hæfter man sig ved aftalens perspektiver for den fortsatte udvikling og optimering af klubbens træningsmiljø.
 
- Det glæder os, at vi frem mod OL 2016 i Rio med indgåelse af Elite+ aftalen med Dansk Svømmeunion, har fået langt bedre forhold for vores internationale svømmere som Mie Ø. Nielsen, Viktor B. Bromer, Julie Levisen og de andre landsholdssvømmere. Samtidig indgår Elitesport Aalborg i samarbejdet med fokus på at sikre den fortsatte talentudvikling i Aalborg Svømmeklub. Vi er kommet endnu et skridt op ad stigen med det talentudviklings- og elitearbejde, der for alvor tog fart med ansættelsen af vores islandske cheftræner, Eyleifur Johannesson, tilbage i 2007. Det har resulteret i, at vi nu har svømmere på internationalt topniveau, siger formand i Aalborg Svømmeklub, John Larsen.        
 
Eliterådsformand i Elitesport Aalborg, Anna Kirsten Olesen, er naturligvis glad for certificeringen af Aalborg Svømmeklub til Elite+ klub. 
 
- Med indgåelse af Elite+ aftalen slår vi fast, at Aalborg Svømmeklub er et virkeligt godt talentudviklings- og elitemiljø. Elitesport Aalborg er med til at sikre rammerne fra blandt andet Idrætsklasserne på Sønderbroskolen, til sikring af træningstider for klubbens bedste svømmere og et struktureret samarbejde med Dansk Svømmeunion. Den her aftale optimerer mulighederne for de bedste svømmere og sætter samtidig fokus på en langsigtet talentudvikling, udtaler Anna Kirsten Olesen.
 
Samarbejdsaftalen mellem Aalborg Svømmeklub og Dansk Svømmeunion gælder foreløbigt et år. Dansk Svømmeunion har i øjeblikket samarbejdsaftaler med syv svømmeklubber. Samarbejdet fokuserer på at udvikle og understøtte de lokale talent- og elitemiljøer, så de er i overensstemmelse med Team Danmarks og unionens Aldersrelaterede Træningskoncept (ATK) og derved kan bidrage til langsigtede internationale topresultater. 
 
Yderligere oplysninger:
Sportschef i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, mobil 29 20 61 60
Formand for Aalborg Svømmeklub, John Larsen, mobil 40 41 28 23
Formand for Elitesport Aalborg, Anna Kirsten Olesen, mobil 25 20 09 09
Elitekoordinator i Elitesport Aalborg, Torben Sørensen, mobil 25 20 07 24

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

 


Cookieindstillinger