0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Bliv vandpolotræner

18-12-2014

Der afholdes trænerkursus den 18. januar i Kastrup. Det er stærke kræfter, vi har fået til at stille op og dele ud af deres erfaringer.

Af: Katrine Cohen

Vandpolosektionen inviterer til årets første trænerkursus, hvor målgruppen er nye og mindre erfarne trænere. De tre oplægsholdere, Ole Løgsted, Theis Fabech Jensen og Tom B. Lauritzen, vil hver især holde et fokuseret oplæg om et vigtigt aspekt af vandpolotræning. Der vil være både teori og praksis og mulighed for diskussion.

 

Grundopspil og basale øvelser

Hvordan underviser man i grundopspil? Hvorfor spiller man op i højre side og hvordan træner man det? Mand-mere og mand-mindre. Ole Løgsted fortæller om og instruerer i kaste-gribeøvelser, som er gode at lave til det grundlæggende opspil. Det hele er målrettet trænere med ingen eller lidt erfaring.

 

Ole er mangeårig træner i SSK og har vundet adskillige mesterskaber.

 

Motivering, differentiering og inkludering

Hvordan kan man som træner adressere sit hold og i særdeleshed et hold der består af spillere på mange forskellige niveauer? Theis Fabech Jensen fortæller om, hvordan man skaber god træning for et hold, hvor der både er erfarne og dygtige spillere sammen med begyndere og urutinerede. Han tager udgangspunkt i sine egne trænererfaringer med tidsbaserede crossfit-øvelser. Han vil også komme ind på trænerrollen og hvad den kan indeholde.

 

Theis er psykolog og managementkonsulent og trækker på sine kompetencer herfra og fra sine mange år som spiller.

 

Tom B. Lauritzens oplæg vil handle om Trænerens opgaver og rolle, Skadesforebyggende træning og et tredje emne, som vælges af kursusdeltagerne ud fra den følgende liste.

 

Trænerens opgaver og rolle?

Der stilles store krav til en træner i dag. De skal være inspirerende, være taktisk og teknisk kyndige, kende til anatomi og fysiologi, være ledere og meget mere.

I dette indlæg vil Tom B. Lauritzen komme ind på nogle af de mange opgaver en vandpolotræner har og skal kunne i dag.

    

Aldersrelateret træning

Skal 12-13-årige trænes på samme møde som 22-årige? Er der forskel på piger og drenge? I dette oplæg vil vi se på nogle af de forskelle, der er på at træne forskellige aldersgrupper. Der vil blive taget udgangspunkt i aldersrelateret træning.

 

Skadesforbyggende træning

Mange vandpolospillere og trænere tror, at med god styrketræning mindskes mulighederne for at få skader. Det er til dels rigtigt, men styrketræningen gør det ikke alene og skal derfor understøttes med speciel træning.

I dette oplæg vil Tom B. Lauritzen komme ind på forskellige skadesforebyggende foranstaltninger. Herunder forskellige øvelser. Så forbered dig på at få sved på panden ...

 

Omskoling af svømmere

Efter endt karriere eller hvis man er blevet træt af at svømme baner, ønsker mange svømmere at prøve vandpolosporten af. Hvordan ”omskoles” en svømmer til at blive vandpolospiller? I dette oplæg vil vi komme ind på nogle af de udfordringer, en svømmer har ved at skifte fra svømning til vandpolo. Der tages udgangspunkt i forskellige aldersgrupper samt hvilket niveau svømmeren har.

 

Mand mere/mindre

Mange trænere har problemer med at få sit hold til at spille mand mere og mindre. Det kan der være mange årsager til.

I dette oplæg vil vi komme ind på forskellige grundprincipper for at spille mand mere/mindre. Der vil blive taget udgangspunkt i hold på forskellige niveauer.

 

Tips og tricks

I dette indlæg vil Tom B. Lauritzen dele ud af nogle af de erfaringer, han har gjort sig gennem de snart 40 år, han har stået på kanten som vandpolotræner.

 

Tom  arbejder til daglig som IT-konsulent i Sygeforsikringen ”danmark”

Han er uddannet idrætsinstruktør fra Forsvaret. Dette har han suppleret kurser gennem DIF og andre sportslige organisationer.

Han har været vandpolotræner i snart 30 år for hold i alle aldre og på alle niveauer. Igennem de sidste par år har han været U17 landstræner samt 1. divisions træner for KVIK og i startfælleskabet København.  

 

Det er stærke kræfter, vi har fået til at stille op og dele ud af deres erfaringer, så det er sektionens håb, at der er mange, der har lyst til at blive klogere på sporten.

 

Tid: 18. januar 2015 kl. 10-15

Sted: Kastrup Svømmehal, Røllikevej 4, 2770 Kastrup

Pris: 200 kr. inkl. kaffe/te og brød

 

Tilmelding senest 5/1 på katrine.cohen@gmail.com


 


Cookieindstillinger