0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Nyt træner set-up hos svømmerne

10-12-2014

Vejen mod OL i Rio tager form.

Af: Nora Thomsen

Oven på et veloverstået VM, som resulterede i seks danske medaljer og flere overbevisende resultater, fortsætter Dansk Svømmeunion nu arbejdet mod gode danske resultater ved OL i Rio om knap to år. I den sidste periode frem mod OL bliver unionens sportslige set-up justeret.
 

Det har længe været kendt, at VM i Doha ville være det sidste stævne for cheftræneren for Dansk Svømmeunions og Team Danmarks nationale træningscenter i svømning (NTC), Shannon Rollason. Efter et flot VM-stævne har de danske svømmere taget afsked med den 42-årige australske svømmetræner, der på grund af familien ønskede at rejse tilbage til hjemlandet, Australien.

 

Ny sportschef søges

VM i Doha blev også det sidste stævne for svømmeunionens sportschef gennem de seneste to år, Mikkel von Seelen. Mikkel har haft et ønske om at arbejde i den mere projektorienterede eventsektor og da en unik karrieremulighed åbnede sig i trekantområdet kunne det samtidig kombineres med, at han og familien kunne komme tættere på rødderne. Mikkel von Seelen stopper med udgangen af december måned.

 

Sportschefens rolle har været at varetage det overordnede faglige og organisatoriske ansvar for unionens konkurrenceaktiviteter og elitearbejde, og Dansk Svømmeunion er i fuld gang med at rekruttere en ny sportschef. I spidsen for dette arbejde står Pia Holmen, der er direktør i Dansk Svømmeunion.

 

- Vi har, siden Shannon Rollason meddelte, at han ønskede at rejse hjem, brugt tiden på en grundig evaluering af det sportslige set-up, og i den proces har vi haft et tæt samarbejde med svømmerne, der til dagligt er tilknyttet NTC samt Team Danmark. Vi er kede af, at Shannon og Mikkel stopper. Det betyder, at vi skal justere vores set-up frem mod OL om to år, siger direktøren og fortsætter:

 

- Mikkel von Seelen skal erstattes, og i processen med at finde hans afløser er et meget vigtigt parameter, at vi finder en person, der både har forståelse for de allerbedste svømmeres behov og for klubbernes rolle i vores fælles strategi, Svømmeplan 2016. Arbejdet med at finde en ny sportschef har nu højeste prioritet, siger direktør Pia Holmen.

 

Træner-team skal skabe kontinuitet

Dansk Svømmeunion har i samråd med NTC-svømmerne og Team Danmark valgt, at trænersituationen bliver, at nuværende assisterende NTC-træner, Stefan Hansen, og nuværende landstræner, Nick Juba, i fællesskab vil forestå træningen på NTC.


- Vi er super glade for, at der nu er taget en beslutning om det fremtidige set-up på NTC, og at unionen i forbindelse med den beslutning har lyttet til os svømmere. Ved at fortsætte træningen på NTC med Stefan og Nick, får vi den kontinuitet, der er brug for frem mod OL, fortæller den firedobbelte medaljetager fra Doha, Jeanette Ottesen.

I Team Danmark, som udgør en vigtig samarbejdspartner for Dansk Svømmeunion, er direktør, Michael Andersen, glad for resultaterne ved det netop overståede VM, og han ser med fortrøstning på perioden frem til OL i 2016.

 

- De flotte resultater ved VM i Doha viser, at de danske svømmere har højt internationalt niveau, når medaljerne skal fordeles. Det er vores ansvar at sikre, at svømmerne fortsætter den målrettede proces frem imod VM 2015 og OL 2016. Jeg tror på at den valgte løsning med Stefan Hansen og Nick Juba ved bassinkanten på NTC, er den rigtige beslutning, som sikrer den nødvendige kontinuitet for vore allerbedste svømmere frem til og under OL i Rio, udtaler Team Danmarks direktør.

I forbindelse med at landstræner Nick Juba kommer til at flytte noget af sit fokus til NTC, vil Dansk Svømmeunion rekruttere en ekstra person til sportsafdelingen med en trænerprofil.


- Vi er meget opmærksomme på, at den valgte konstellation for NTC ikke må betyde mindre fokus på elitearbejdet ude i klubberne – tværtimod vil vi gerne styrke dette. Derfor skal vi helt sikkert, udover en ny sportschef, finde endnu en trænerprofil, der kan styrke det samlede set-up i Dansk Svømmeunions sportsafdeling, slutter direktør Pia Holmen.

For yderligere information
For yderligere information kan direktør i Dansk Svømmeunion, Pia Holmen, kontaktes på mobil: 29 20 61 61.
Direktør i Team Danmark, Michael Andersen, kan kontaktes på mobil: 51 26 60 62.
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger