0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Jeanette Ottesen klar til finalen i 100 m butterfly

06-12-2014

For Rikke Møller Pedersen blev det til en sjetteplads i finalen i 100 m brystsvømning lørdag.

Af: Nora Thomsen

I lørdagens finaleafsnit ved VM på kortbane i Doha var der dansk deltagelse i en enkelt finale – Rikke Møller Pedersen i damernes finale i 100 m brystsvømning.
Den danske svømmer fra Herning Svømmeklub/STM/NTC bliver her noteret for tiden 1.04,84 som rækker til en sjetteplads i denne finale.
Guldet bliver her svømmet hjem af Alia Atkinson, Jamaica, i tiden 1.02,36, som er en tangering af verdensrekorden.
Sølv til Ruta Meilutyte, Litauen, i tiden 1.02,46 og endelig bronze til Moniek Nijhuis, Holland, i tiden 1.04,03.
Rikkes fokus er nu på det, som udgør danskerens absolutte primærløb – morgendagens 200 m brystsvømning. Her venter en særdeles spændende konkurrence.

Med i damernes 100 m butterfly semifinaler var Jeanette Ottesen, Vejle Svømmeklub Triton/NTC. For den 26-årige dansker blev det til en samlet andenplads i den stærke tid 56,05. Dermed er der lagt op til en nervepirrende finale på denne distance på mesterskabernes sidste konkurrencedag, søndag.

For Mie Ø. Nielsen var der lørdag aften semifinaler i 50 m rygsvømning på programmet. Det bliver her til en samlet 12. plads for Aalborg-svømmeren i tiden 26,85. Havde danskeren i aftenens semifinaler formået at svømme op til sin rekordtid fra fredag aften, ville det være blevet til en plads i morgendagens finale. Det lykkedes imidlertid ikke helt for Mie Ø. Nielsen at få tingene til at gå op i en højere enhed i aften. Så en 12. plads her til Aalborgs unge svømmer.  

Herefter var der damernes semifinaler i 50 m fri på programmet. Her lykkedes det for danske Pernille Blume at sætte personlig rekord i tiden 24,35. Svømmeren fra Sigma Swim Birkerød/NTC bliver her samlet nummer 12.
Et rigtig flot løb af 20-årige Pernille Blume, som ved disse mesterskaber har formået at levere personlige rekordtider på begge primære individuelle distancer – 100 m fri og 50 m fri.

Se alle resultater på: http://omegatiming.com/Sport?sport=AQ


I morgen, søndag, har vi sidste konkurrencedag ved Verdensmesterskaberne på kortbane i Doha. Her starter indledende afsnit, som altid, klokken 07.30 dansk tid.
I dette afsnit kan vi glæde os til flere interessante løb med dansk deltagelse – eksempelvis damernes 4 x 50 fri holdkap, damernes 4 x 100 medleyholdkap og Rikke Møller Pedersen på favoritdistancen 200 m brystsvømning.

Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com/

Kontaktperson
Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.   


 


Cookieindstillinger