0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Forventninger til Nordiske Mesterskaber i udspring

04-12-2014

Det danske landshold i udspring er afrejst til Nordiske Mesterskaber med forventning om medaljer og gerne i guld!

Af: Victor Valore

Det danske landshold som onsdag afrejste til Nordiske Mesterskaber i Jönköping består af lige dele rutinerede og debuterende udspringere.

 

Gruppen af rutinerede udspringere ledes af den regerende juniorverdensmester Andreas Sargent Larsen og hans synkronpartner Martin Bang Christensen. Niklas Nybro Sørensen deltager igen på landsholdet efter to års fravær og er tilbage i stor form på 1m vippen.

 

På pigesiden er regerende nordiske juniormester Laura Valore tilbage sammen med synkronpartner Maja Jartved. Rebecca Koerner repræsenterer Danmark i B årgangsgruppen (14-15 årige).

 

Dette år debuterer ikke mindre end 6 udspringere på det danske landshold. Victoria Hedegaard stiller op på 1m vippe i henholdsvis årgansgruppe A (16-18 årige) og i damerækken. Jonas Madsen skal i årgangsgruppe B supplerer Andreas på 1m, 3m og tårn.

 

I drenge årgangsgruppe C (12-13 årige) er de seks mulige danske starter delt imellem fire udspringere. På 3m og platform er det Oskar Fusager Johnsen og Samuel Boysen som skal repræsenterer de danske farver. Mads Videbæk og Jon Grønholt Madsen skal kæmpe på 1m vippen.

 

De seneste års nordiske mesterskaber har medaljemæssigt været ekstraordinære for Danmark. Udspringssektionen har meldt ud at den langsigtede målsætning for den danske deltagelse er omkring 10 medajler pr. år.

 

"Jeg har en klar forventning til at vores unge junior verdensmester kan trække medaljer til Danmark og gerne i guld. Vi har ikke nogen entydig plan for at realiserer målet om 10 danske medaljer, men med det rette fokus så er målet ikke uopnåeligt!" udtaler landstræner Claus Friislund.

 

Den danske indsats kan følges på mesterskabernes livestreaming via adressen

http://svensksimhoppning.se/live2.html

 

Resultatsystemet alene findes på

http://www.diverecorder.co.uk/live/meet3/liveresults.php

 

For yderligere information kontakt:

Nomi Mortensen, eliteansvarlig – nomi@odense-udspring.dk - 20 93 97 39

Victor Valore, sektionsleder - victor.valore@gmail.com - 25 37 69 14


 


Cookieindstillinger