0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flot start for de danske svømmere ved Verdensmesterskaberne på kortbane

03-12-2014

Flere personlige rekordtider og to svømmere videre til semifinaler.

Af: Nora Thomsen

Så er VM på kortbane endelig i gang i Dohas ”Hamad Aquatic Centre”, hvor der de kommende fem dage vil blive konkurreret i svømningens forskellige discipliner og distancer. Danmark deltager som bekendt med 14 svømmere, hvoraf flere af disse forventes at kæmpe med om topplaceringer og ædelt metal.

Onsdagens indledende afsnit har overordnet set været absolut godkendt ifølge Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, der fortæller, at de svømmere, der forventedes at svømme sig videre, præsterede som planlagt. Derudover formåede svømmerne, som ligger lige niveauet under, at præstere virkelig fine resultater. Sammenlignet med sommerens EM i Berlin, vurderer sportschefen, at starten ved VM-K i Doha er en klart bedre oplevelse sammenlignet med starten ved EM.

Blandt de svømmere, som forventede at svømme sig videre til semifinalerne er Aalborgs Mie Ø. Nielsen, som i onsdagens indledende 100 m rygsvømning blev noteret for tiden 57,05 og sluttede på en samlet tredjeplads.
Et fint morgenløb af Mie, som da også selv var godt tilfreds oven på præstationen.

For Rikke Møller Pedersen, Herning Svømmeklub/STM/NTC, var det første gang at bassinet blev afprøvet, da hun onsdag morgen svømmede indledende 50 m brystsvømning. Det forhindrede dog ikke den rutinerede 25-årige dansker i at svømme sig ind på en samlet 12. plads og dermed en semifinaleplads i tiden 30,64.

Flere af de danske deltagere formåede at sætte personlige rekordtider onsdag morgen.

Anders Lie, Farum Svømmeklub/USA, kunne således bryste sig af en flot personlig rekordpræstation i indledende 200 m fri i tiden 1.44,79. Det tegner dermed godt for herrernes 4 x 200 fri holdkap torsdag. Danskeren haler stille og roligt ind på den danske rekord på distancen, som lyder 1.43,77 og er sat af Mads Glæsner tilbage i 2009. Anders Lie sluttede i morgenens løb på en samlet 24. plads.

Også Viktor Bromer leverede en personlig rekordtid onsdag morgen, da han svømmede indledende 100 m butterfly i tiden 51,83. Et flot løb som resulterede i en samlet 26. plads for Aalborg-svømmeren.

I damernes indledende 100 m rygsvømning var, foruden Mie Ø. Nielsen, også Sarah Bro, Gentofte Svømme Klub/NTC, med. For Sarah blev det til en flot personlig rekord i tiden 1.00,40. Dermed har også Sarah vist, at hun kan præstere når det for alvor gælder ved et internationalt seniormesterskab. For danskeren er det primære løb 200 m rygsvømning, som vi kan glæde os til at følge på fredag.
I onsdagens indledende løb sluttede Sarah på en samlet 38. plads.

Endelig skal også danske Julie Aglund Lauridsen fremhæves for præstationen i indledende 400 m individuel medley, hvor danskeren blev noteret for tiden 4.38,58. Svømmeren fra Sigma Swim Allerød/NTC er her blot 3/10 sekunder fra sin egen personlige rekordtid. Et flot løb af Julie Aglund Lauridsen.

Se alle resultater på: http://www.omegatiming.com/Sport?sport=aq&year=2014


Finaleafsnittet begynder klokken 16.00 dansk tid.

Her kan vi opsamlende glæde os til at følge løb med dansk deltagelse i:
Damernes 100 m rygsvømning, semifinaler: Mie Ø. Nielsen (Aalborg Svømmeklub)
Damernes 50 m brystsvømning, semifinaler: Rikke Møller Pedersen (Herning Svømmeklub/STM/NTC).

Fakta:
Detaljeret VM-program for de danske svømmere
Vær’ opmærksom på, at der er to timers tidsforskel mellem Qatar og Danmark. Indledende afsnit starter således klokken 07.30 dansk tid og finaleafsnit klokken 16.00 dansk tid.

Officiel hjemmeside: http://www.wscdoha2014.com/
 

Følg med live via TV2
TV2 transmitterer live fra Doha. Indledende sendes via betalingskanalen, TV2 Play, mens finaleafsnittene sendes live på TV2’s hovedkanal.
 
Kontaktperson

Pressekontakt under mesterskaberne er sportschef Mikkel von Seelen, der kan kontaktes på mobil: 29 20 61 60. Dansk Svømmeunion opfordrer til, at kontakten til holdet kun går via sportschefen og dermed ikke direkte til svømmerne.   
 

Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937


 


Cookieindstillinger