0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Succes for HSK’s damehold i Stockholm

16-10-2014

HSK’s damer tog sølvet ved holdets debut i Nordiske Mesterskaber for klubhold trods premierenerver

Af: Katrine Cohen

Københavns Damehold skiftede ugen inden turen gik til Stockholm navn til HSK’s damehold og havde den første rigtige træning sammen få dage inden weekendens strabadser. Her var dagbladet Politiken til stede for at lave en feature og en video om holdet. Så det var 14 positive og opsatte spillere, der tog toget til Sveriges hovedstad for at deltage i Nordiske Mesterskaber for klubhold.

 

Fremgang for NM-turnering

Turneringen bestod i år af otte hold, hvilket var en fremgang fra sidste års fire hold – to danske, tre finske og tre svenske.

HSK kvinderne blev i foråret nummer tre i den danske liga og kom derfor kun med på et afbud fra Fyns damehold.

 

Træner Theis Fabech: rigtig god grundstamme

Theis Fabech Jensen var dog positiv stemt og sagde forud for turneringen, ”Vores chancer her i weekenden til Nordiske Mesterskaber er gode.  Vi har et rigtig rigtig stærkt hold med. Vi har en rigtig god grundstamme, vi har et rigtigt stærkt forsvar, og så har vi nogle gode skytter med. ”

 

God begyndelse

Turneringen begyndte med en tidlig kamp lørdag morgen mod Linköbing, hvor holdet forbilledligt viste, at selvom HSK har en utrolig stærk skytte i Emma Morgen Hansen, så er holdet vigtigste styrke holdindsatsen. Der blev spillet stærkt på alle pladser og kampen endte 14-7 mod svenskerne.

 

Stærke finner stækket

Derefter stod de fysisk stærke finner fra Sentterrit på programmet. De havde bl.a. en utroligt stærk nummer fem, der både fik sat nogle baghåndsskud ind fra 2m og nogle hårde skud langt ude fra. HSK’s forsvar fik dog tag i hende efter et par perioder og så var finnerne lukket ned. Kampen endte 12-9.

 

Arvefjenden slået

Järfälla har slået det danske damelandshold tre gange sidste år, så holdet var godt kendt og også lidt frygtet. Det var Theis Fabech meget opmærksom på og satte pigerne godt op til lørdagens sidste kamp. Styrken var især danskernes stærke zoneforsvar. Kampen var utrolig lige med svenskerne lige et mulehår foran hele tiden. HSK kom dog stærkt med til sidst, og kampen blev vundet 9-8 med et mål af Emma Morgen Hansen på en 5-m trukket af Mette Eskelund.

 

Svær finale mod rutinerede svenskere

Dermed var danskerne klar til finalen søndag mod gruppe 2s svenske vinder Neptun, der var gået forholdsvis gnidningsfrit igennem deres tre kampe.

Her skulle det vise sig, at manglen på rutine, nervøsitet og træthed blev for meget for HSK’s damer mod et virkeligt godt spillende hold. Neptun havde kontraerne på plads, overholdt deres aftaler og fik effektivt sat Emma Morgen Hansen ud af spillet.

Desværre for HSK var der ingen af de andre spillere, der havde overskuddet til at træde til. Holdet havde masser af skud på mål, men manglede det sidste, hvor Neptun satte deres ni mål sikkert på plads. De trak derfor især i de sidste to perioder fra og vandt fortjent 9-4. 

    

Stolte HSK’ere

Den umiddelbare skuffelse over, at have været så tæt på guldet og så måtte tage hjem med sølv vendte til glæde og stolthed over, at være det næstbedste hold i Norden med så uprøvet og nyt et hold. Pigerne har fået masser af blod på tanden til flere turneringer, og næste år går de benhårdt efter guldet. 

 


 


Cookieindstillinger