0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ændring af junioralder

15-10-2014

LEN har ændret junioralderen, så det fra 2016 er piger på 14-17 år og drenge på 15-18 år, der skal konkurrere ved EJM. 

Af: Nora Thomsen

... det vil således være piger årgang 1999 - 2002 og drenge årgang 1998 - 2001, der kan deltage ved EJM i 2016.


Der har i løbet af indeværende sæson været lagt op til en diskussion i LEN om, hvorvidt man skulle holde fast i den gamle model eller ensrette med det globale forbunds (FINA) junioralder. Dansk Svømmeunion har nu fået bekræftet fra LEN, at valget er faldet på det sidste. Det er vi meget tilfredse med, da det falder sammen med vores holdning.

Argumenterne for denne holdning er følgende:

1.    Pigerne vil blive et år ældre, inden de bliver seniorer og springet bliver derfor en smule mindre. Samtidig skal de typisk ikke starte ungdomsuddannelse i deres første år som seniorer, hvilket vi har oplevet har været for stor en mundfuld for en del svømmere.

2.    Juniorgruppen bliver mere homogen med blot et års aldersforskel på drenge og piger.

3.    En ensartet junioralder i FINA, LEN og Dansk Svømmeunion er naturligvis mere overskuelig og langt at foretrække.

 

Det betyder, at også Dansk Svømmeunion vil implementere det ekstra juniorår for pigerne, så 99´er piger bliver ældste års juniorer i både 2015 og 2016. En ændring som denne kan ikke gennemføres uden denne ”bivirkning”. Stævneudvalget vil samtidig gå i gang med at udarbejde hensigtsmæssige løsninger for både implementering og årgangsinddelingen af de andre aldersgrupper, for det siger sig selv, at denne ændring får indflydelse på de andre årgangsgrupper. Vi tror ikke, at en national fire-årig juniorklasse er holdbar, da det vil virke demotiverende på de 14-årige piger og de 15-årige drenge. Derfor skal der findes en fornuftig national løsning på dette. Stævneudvalget vil gå i gang med at se på konsekvenserne af forskellige løsningsmuligheder. Samtidig er dette arbejde naturligvis også noget af det, som ligger øverst i bunken, når Thomas Stub starter som talentansvarlig den 1. februar. Det er nemlig nødvendigt, at vi har dette klar til implementering allerede fra sæsonen 2015-16. Når Thomas starter, ved vi også, hvilke konsekvenser dette får for Nordiske årgangs-, junior- og pre-seniormesterskaber. Vi forventer at afholde et trænermøde om emnet i februar/marts 2015. Og har man input til dette arbejde, så er man naturligvis velkommen til at tage fat i undertegnede eller stævneudvalgets klubrepræsentanter. 
 

Bedste hilsner

Sportschef Mikkel von Seelen


 


Cookieindstillinger