0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

38 svømmeklubber og svømmehaller deltog i Den Store Svømmedag 2014

05-10-2014

Denne første søndag i oktober er der for 25. år afholdt Den Store Svømmedag

Af: Anna Jørgensen

 

Denne første søndag i oktober er der for 25. år afholdt Den Store Svømmedag – dog for første gang med dette navn (tidligere har dagen heddet Danmark Svøm Langt) I år har 38 svømmeklubber/svømmehaller valgt at deltage og heldigvis var der rigtig mange – præcis 5.335 personer - der prioriterede at deltage i den landsdækkende svømmebegivenhed. I alt blev der svømmet 8.440.881 meter i svømmehallerne i dag – inklusiv svømmehallen i Nuuk på Grønland! Distancen svarer til en tur fra den danske grænse til Cape Town i Sydafrika!

Stævnet er for børn, unge og ældre. Det er både for dem, som normalt færdes i en svømmehal, men det er samtidig også et arrangement, der har til hensigt at få borgere, der normalt ikke benytter de lokale svømmehalsfaciliteter, til at kigge forbi og tage en frisk dukkert i bassinet. Nogle deltagere kommer for motionens skyld, nogle for hyggens skyld og andre for konkurrencens skyld – både med sig selv, men også med de andre arrangementssteder.

Der er fundet vindere inden for tre kategorier, og disse kan derfor se frem til at modtage velfortjente pengepræmier.

De tre præmiekategorier er:
Præmier til de klubber, som formåede at få flest personer i vandet.
Præmier til de klubber, som fik flest personer i vandet i forhold til indbyggertal.
Præmier til de klubber, som tilbagelagde flest meter.

Vinderne på Den Store Svømmedag 2014 er:
I kategorien ”flest deltagere i vandet”
Nummer 1: Slangerup Svømmeklub og Slangerup Idræts- og Kulturcenter med 420 deltagere. Præmiesum: 5.000 kroner.
Nummer 2: Lystrup Svømning i Lystrup Svømmehal med 359 deltagere. Præmiesum: 3.000 kroner.
Nummer 3: Blåvandshuk Svømmeklub i Blåvandshuk Idrætscenter med 278 deltagere. Præmiesum: 2.000 kroner.

I kategorien ”flest deltagere i vandet i forhold til indbyggertal”
Nummer 1: Gudme Svømmeklub i svømmehallen på skolerne i Oure Sport & Performance med 150 deltagere = 28,1 %. Præmiesum: 5.000 kroner.
Nummer 2: Gudhjem Svømmeklub i Gudhjem Svømmehal med 171 deltagere = 24 %. Præmiesum: 3.000 kroner.
Nummer 3: Svømmeklubben Rask i Rønbjerg Feriecenter med 192 deltagere = 18,2 %. Præmiesum: 2.000 kroner.

I kategorien ”flest svømmede meter”
Nummer 1: Svømmeklubben Triton Ballerup i East Kilbride Badet med 674.500 meter. Præmiesum: 5.000 kroner.
Nummer 2: Vingsted Svømmeklub i Vingsted Svømmehal med 616.350 meter. Præmiesum: 3.000 kroner.
Nummer 3: Blåvandshuk Svømmeklub i Blåvandshuk Idrætscenter med 419.575 meter. Præmiesum: 2.000 kroner.

 

Stort tillykke til vinderne!

 

I år er der indført en ny del i Den Store Svømmedag, hvor den region (af de fem regioner, som Dansk Svømmeunion er inddelt i), der svømmer længst og får flest personer i vandet bliver kåret som den bedste region i 2014. Hermed vinder regionen ”håneretten” over de andre regioner og titlen.

Årets bedste region i 2014 er: Region Midt med i alt 1.969 deltagere, der tilsammen har svømmet 2.685.863 meter. Tillykke til Region Midt med titlen! Så håber vi, at I vil forsvare titlen næste år.

 

Se flere resultater på www.svoem.org/svoemmedag


Den Store Svømmedag er en dag for alle
Fra klokken 10.00 til klokken 16.00 er folk i alle aldre mødt op i en af de 38 svømmeklubber/svømmehaller for at tage del i Den Store Svømmedag. Dagen er for alle - man skal bare kunne svømme. Der stilles altså ingen krav i forhold til, hvor hurtigt man svømmer, hvor langt eller hvilken svømmestil man praktiserer.

Svømmehallerne og -klubberne har dagen igennem kunne berette om mange gode historier fra årets Store Svømmedag. Her kommer et lille udpluk:
 

På Nordjyllands Idrætshøjskole, der deltog for første gang, var det eleverne, der stod for at arrangere Den Store Svømmedag. En af eleverne, Luna, der til daglig går på skolens event linje, havde gjort en stor indsats for at få lokket deltagere til svømmehallen. Blandt andet var det lykkedes at skaffe sponsorgaver fra lokale sponsorer.

Her ses Luna i færd med at reklamere på en alternativ måde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I Stevnsbadet blev der svømmet flittigt hele dagen. Flere af deltagerne svømmede ti km på fire timer og svømmeklubbens talent- og konkurrencesvømmere svømmede tilsammen 200 km ind til det samlede regnskab.

 

I Hammel Svømmeklub deltog to seje brødre på 4 og 8 år. Elias på 8 år svømmede 2000 m og lillebror Villads på 4 år svømmede 500 m – begge uden brug af hjælpemidler!

 

 

 

 

 

I Østervrå svømmede Magnus Falden 8250 meter. Dermed slog han sine rekorder fra 2013 på 7500 og fra 2012 på 5000 m.

 

I Hørsholm Svømmeklub, som også deltog for første gang, var der også gang i den hele dagen, og her var der en af de lokale svømmere på ni år, som havde besluttet, at han ville svømme 200 m. Da de 200 m var nået gjorde han det klart for hans forældre at målet nu var ændret til 2000 m. – og det nåede han!

 

Børnehjertefondens Svømmehold med hjertesyge børn deltog desuden i Den Store Svømmedag, og holdet nåede samlet op på 50 km! Flere af børnene svømmede langt over det mål, de havde sat sig inden dagen, og flere endte med at svømme næsten hele dagen, hvilket er en stor bedrift. Svømmeholdets ambassadør Sarah Mariner, der selv er hjertebarn og konkurrencesvømmer, svømmede sammen med veninden Natasha 15 km hver.

 

Tidligere elitesvømmer Jacob Carstensen deltog også i Den Store Svømmedag. Efter lidt mere end to timers svømning var målet på 10 km nået. Jacob Carstensen deltog i dagen, da han synes, at det var en god anledning til at få svømmet en masse meter for et godt formål og gav desuden god inspiration til deltagerne i svømmehallen.

 

På gensyn næste år

Til sidst skal der lyde en stor tak til Rema 1000. Rema 1000 har i år sponsoreret frugt til alle svømmehaller, der deltog på Den Store Svømmedag. Der er blevet spist meget frisk frugt hele dagen, og det har været med til at give god energi til alle der svømmede.

 

I forbindelse med Den Store Svømmedag er der kommet fokus på det arbejde, som Børnehjertefonden gør for hjertesyge børn og deres familier. "Vi er taknemmelige for det store arbejde som klubberne og hallerne, Dansk Svømmeunion og ikke mindst alle deltagerne har gjort for at sætte fokus på børn med en medfødt hjertesygdom. Vores super seje svømmeteam stillede i dag op og svømmede mere end 50 km! De her hjertesyge børn er nogle fantastiske rollemodeller for såvel andre hjertebørn som raske børn!" Udtaler Henrik K. Christensen fra Børnehjertefonden. Håber er, at der til næste års Store Svømmedag kan gøres endnu mere for det arbejde, som Børnehjertefonden laver.

 

Tak til alle svømmehaller og svømmeklubber, der har deltaget! Vi ses i 2015!

 

For nærmere information om Den Store Svømmedag, kan udviklingskonsulent Anna Jørgensen kontaktes på tlf.: 29 16 09 04 eller mail: aj@svoem.dk


 


Cookieindstillinger